23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Skralt i kassan?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Så här får du sprätt på din ekonomi.

Utgifter har en tendens att stapla sig på hög och trots att du är nöjd med din heltidslön så finns det alltid utrymme för att få lite extra pengar i kassan. Du kanske vill unna dig en resa eller håller på att spara ihop till en insats till ett boende.

Att skaffa en extrainkomst behöver inte innebära att du ska förvärvsarbeta. Faktum är att du kan skaffa sidointäkter där pengarna jobbar för dig. Så klart är det alltid lite snårigt med det praktiska men när du väl sparkat igång ditt lukrativa sidoprojekt så kan du luta dig tillbaka och låta pengarna rulla in. Läs bara det här först.

Flytta ihop och hyr ut din bostad
Boende kan vara dyrt, speciellt i storstadsregionerna. Det är faktiskt svårt att över huvud taget få tag på ett boende om du är nyinflyttad. Varför inte passa på att testa sambolivet medan du tjänar en hacka samtidigt? En andrahandshyrning kan ge dig extra pengar när du inte behöver betala den dyra hyran. Du kan läsa om mer om att hyra ut bostad här.

Ta gärna också en deposition så att du inte behöver betala för det som din hyresgäst eventuell förstört. Annars riskerar du att stå med de dyra reparationskostnaderna själv.

Förutom det praktiska ska du också kolla att du har lagen och bostadsrättsföreningen på din sida. Här finns också en link om olika fallgropar att undvika om man väljer att hyra ut i andrahand.

Testa aktiemarknaden
Sparpengar behöver inte bara gå till sparkontot, som det vore en spargris du hade som barn. Det finns andra alternativ till att se pengarna växa. Att handa med aktier är både kul och lärorikt då du behöver läsa på om var man gör de bästa investeringar. Du måste också utveckla förmågan att kunna avläsa marknadens svängningar.

Kanske har du en idé eller ett företag som du verkligen tror på, tänk vilken känsla när det går bra för dem och för dig. Du är nämligen aktieägare i deras bolag. Aktiehandeln kan utvecklas som en hobby samtidigt som du ser pengarna växa. Fantastiskt!

Baka mycket bröd
Frukostmat är riktigt dyrt och inte minst så är gott bröd inte speciellt billigt. Passa på att baka eget, fräscht bröd som sprider en väldoft i hemmet. Det positiva med att baka sitt eget bröd är att du vet precis vad du stoppar i det. Inga konserveringsmedel, bara en saftig fralla.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.048