23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hyresgäst? Så gör du lägenheten hemtrevlig i 3 steg

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det är mycket som du inte har rätt att ändra på i en hyreslägenhet

Om du bor I en lägenhet som du hyr, speciellt om det är möblerat I andrahand, så kan det vara svårt att få bostaden att kännas som hemma. 

Det är mycket som du inte har rätt att ändra på i en hyreslägenhet, och om du bor tidbegränsat ska man också vara försiktig med väggar och golv så att man inte skapar ett alltför stort slitage och plötsligt ska betala för reparationer när man flyttar ut. 

Du kan inte måla om som du vill, slå ner väggar eller byta ut skåp utan tillstånd. Så vad kan du göra om lägenheten du hyr inte alls passar din smak i färg och utseende? Om väggarna har en färg du inte tycker om och 

Tja, du kan välja att omge dig med dina egna saker, och undvika att titta på väggar och golv så mycket som möjligt, medan du fortsätter att leta efter en annan bostad. Se på det som att du trots allt har en plats att sova på om natten. 

Men varför ge upp? Det finns faktiskt mycket du kan göra som både kan göra bostaden till din egen och som både är lätt att ta med när du flyttar och inte alls riskerar att skada lägenheten: 

  1.  Mattor. Om golven är förfärliga så ska du dölja dem. Det finns alla typer av mattor som kan passa dig, oavsett smak, för rimliga priser. Du kan hitta banta, turkiska, trasmattor, i alla storlekar och former. Och de finns i alla prisklasser. Eftersom du tar med dig mattorna så kan du satsa på nåt lite dyrare om du hittar det som passar dig perfekt, men om du bara vill ha något just nu så är Ikea eller din lokala second hand fullt av möjligheter! 
  2. Tyg på väggarna. Ja, varför inte? Leta upp ett vackert eller neutralt tyg och sätt det upp på väggen med så få stift eller spikar som möjligt. Här kan du också välja en (lätt) matta, eller sätta vacker tygbit i en ram så att du får en vacker tavla. Genom att skapa en kontrast mot färgen på väggen kan du ge rummet ett helt nytt utseende, lika gärna som om du målade om den. Och tyg ger också värme och dämpar ljud, även om nackdelen är att den drar till sig en del damm. 
     
  3. Om det bara är delar av väggen som stör dig, eller om du helt enkelt tycker att den är för tråkig, så kan rätta till den med Wall sticker, alltså borttagbara klistermärken som passar i alla rum, och som ger dig möjlighet att få en personlig prägel utan att behöva måla om när du flyttar ut. Vad sägs om en världskarta i vardagsrummet? Eller ett citat som berättar mer om vem du är? Du hittar hela utbudet på Sohu-shop.se oavsett vilket rum det är som behöver fixas till.
     
  4. “Falska väggar”. Du kan skapa nya väggar genom att ställa upp bokhyllor i stora rum som avdelare. Men du kan också placera större växter på piedestaler, eller genom att hänga upp gardiner som rum-delare. Det finns miljarder av smarta Ikea-hacks som du kan leta dig igenom, och möbler hittar du billigt på blocket eller second-hand. 
    Kom ihåg, ett hem är där du är, så se till att du kan trivas, även om det är tillfälligt.  

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062