23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Stjärna från SKAM håller föreläsning i Sverige

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Ett av de stora namnen från Skam har nu valt att även ge föreläsningar i Sverige.

Hennes stora framgång i Skam har gjort henne till ett namn många känner till. Ulrikke Flachs håller i en föreläsning som tar upp högaktuella ämnen som engagerar allt fler. Många i Norge står på kö till att se hennes föreläsning. Hon har genom Athenas valt att komma till Sverige och föreläsa. Kroppsideal, normer i samhället och feminism är några av de ämnen som Ulrikke tar upp.

Föreläsning som skapar debatt
Ulrikke har synts som en av skådespelarna i den norska tv-serien Skam. Serien har varit otroligt populär i alla länder i Skandinavien och tog, vid lanseringen, sin publik med storm. Serien har tilltalat personer i alla åldrar och många lyfter fram att serien förmedlar en genuin och äkta känsla.  Serien tar upp många av de problem som unga idag möts av.

Efter serien har Ulrikke engagerat sig i olika ämnen som idag är högaktuella i den pågående samhällsdebatten. Skadligt beteende på sociala medier, psykisk ohälsa och ätstörningar är några av de ämnen som Ulrikke har engagerat sig i.

Vågar vi fråga - vågar vi lyssna?
Ämnena beskriver några av de problem som många unga människor i samhället idag upplever. Sjukskrivningar, ångest och psykisk ohälsa går hand i hand. Flera forskare vittnar om en stigande grad av psykisk ohälsa bland unga.  Allt eftersom mer fokus börjar läggas på detta område får debatten och föreläsare också ta plats i allt större utsträckning.

En av de allra största namnen från den norska tv-serien SKAM har hyllats för sin föreläsning som är i en klass för sig.

Vanligtvis håller Ulrikke sin föreläsning i Norge. Vilka har blivit allt mer populära och det är inte bara genom Skam Ulrikke har blivit prisad, hennes föreläsning blir också mer och mer efterfrågad. I en digital värld kan inget hållas hemligt och det tog inte lång tid innan man i Sverige också började efterfråga en föreläsning av Ulrikke. Hon har nu tagit klivet till Sverige och håller föreläsning via talarförmedlingen Athenas.

Föreläsning som tar upp det vi behöver prata om
Vårt samhälle utvecklas hela tiden och därigenom också livsstilen. Normer i samhället går hand i hand med livsstilen vi lever. Idag har normer och ideal blivit mer aktuella, särskilt för unga människor. Skönhetsidealen kommer många gånger från modevärlden och inte sällan är det orealistiska ideal som i princip är omöjliga att leva upp till. Att inte kunna leva upp till idealen kan kännas som ett misslyckande.

Enlig många forskare på området skapas en negativ spiral bland unga människor. De sociala medierna kan idag öka farten i en nedåtgående spiral som för till psykisk ohälsa och ett självskadebeteende som på alla sätt är osunt. Att sträva efter ett kroppsideal som inte är realistiskt möjligt kan bryta ner vem som helst. Varför ska vi i samhället acceptera dessa orimliga krav på oss och hur kan vi bryta den negativa spiral som drar ner oss?

Det är genom en föreläsning som insikten kommer. När man hör talare som tar upp problemen och även själv får ta del av debatten bidrar man positivt till utvecklingen. Ingenting kommer av sig självt och kanske måste vi göra valet själva.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062