23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Crazy Rich Asians - En romantisk komedi

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Crazy Rich Asians är en romantisk komedifilm från 2018 som är baserad på en roman från 2013 skriven av Kevin Kwan.

Strax efter att boken skrivits 2013, meddelades att filmen skulle börjar produceras. Manusförfattare av filmen är Peter Chiarelli och Adele Lim och filmen är regisserad av Jon M. Chu. Filmen togs emot positivt av publiken och spelade in över 238 miljoner dollar världen över. Det gjorde den till den mest lönsamma komedifilmen under 2010-talet.

En resa till Singapore
Filmen handlar om ett par med asiatisk bakgrund boendes i New York, Rachel och Nick. Nicks bästa vän ska gifta sig i Singapore och paret åker dit för att vara med på bröllopet. Väl där upptäcker Rachel att Nick har glömt att helt berätta om sin bakgrund. Inte bara är hans familj otroligt rik men Nick är en väldigt attraktiv ungkarl i hemlandet. Detta leder till att Rachel ses som en måltavla bland rivaliserande kvinnor, samt även Nicks mamma. Vi får följa parets resa i Singapore i en värld av svartsjuka men också många skratt.

Skådespelare och musik
I rollen som Rachel ser vi Constance Wu medan Nick spelas av Henry Golding. Som mor till Nick spelar Michelle Yeoh. I filmen hörs musik producerad av bland andra Kanye West och Lady Gaga.

Sammansättningen av skådespelare mötte både positiv och negativ kritik. Filmen har endast asiatiska skådespelare, men utan mångfald inom den asiatiska gruppen. Den fick kritik för att den inte återspeglar Singapores multikulturella befolkning som inte endast består av personer med kinesisk bakgrund. Filmen mottog också kritik för att samtliga skådespelare pratade engelska med brittisk eller amerikansk accent och inte med den säregna dialekten från Singapore.

Inspelad i Malaysia och Singapore
Filmen började spelas in den 24 april 2017 och avslutades den 23 juni samma år. Inspelning skedde framförallt i Malaysia och Singapore på platser som Kuala Lumpur, Penang och i själva Singapore.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078