23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Studenterna föredrar TI-82 Stats

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

När man ska studera på gymnasiet är det nödvändigt med en grafräknare.

Varje år finns det många studenter som kämpar med att hitta en god balans mellan kvalitet och pris. Det är däremot uppenbart vilka modeller och varumärken som fortsätter att vara populära år efter år.

Det har också blivit enklare än någonsin att pressa ned priserna på de olika modellerna, inte minst när det finns webbutiker som Studyshop.se där många olika modeller erbjuds för konkurrenskraftiga priser. Men vilka modeller är det egentligen som studenterna väljer i slutändan?

TI-82 är billigare och räcker för gymnasiet
Det finns ingen brist på varumärken inom grafräknare. Det betyder däremot inte att alla märken är lika populära. Texas Instruments är fortsatt i topp när det kommer till grafräknare och erbjuder flera modeller som studenterna gillar.

Det här är varumärket som fortsätter att vara det första valet för studenter på gymnasiet. Det finns en del andra märken men flertalet av dessa har inte den höga kvalitet som eleverna ofta vill ha. Samtidigt vill man gärna ha en räknare som håller länge, något som Texas Instruments erbjuder även med sina budgetalternativ.

Det handlar framförallt om deras billigare modeller som TI-82 STATS. Det är en grafräknare som erbjuder de mest grundläggande funktionerna och håller det enkelt. Man får inte alla funktioner som följer med deras lite dyrare modeller, men man får allt som krävs för att klara av studierna.

Erbjuder både billigare och dyrare modeller som TI-84 Plus
Texas Instruments erbjuder däremot inte bara billiga modeller. Dessa får visserligen jobbet gjort, men har sällan de mindre detaljerna som gör räknaren enklare att använda. Ska en student gå en kurs som kräver att man använder en grafräknare väldigt ofta, kan det därför vara aktuellt med en lite finare modell.

Du har till exempel TI-84 Plus, en annan favorit i sin prisklass från Texas Instruments. Det här är en modell som i stort liknar TI-82 Stats, men med en del andra egenskaper. Med denna modell får man bland annat en färgdisplay som kan vara lite enklare för ögonen. Man får också en bakgrundsbelysning, ett uppladdningsbart batteri och funktioner som gör det enklare att byta mellan grafer och hoppa mellan olika funktioner.

Finns en modell för alla studenter
Det är inte bara priset man ska titta på när man ska köpa en nya grafräknare. Många elever använder inte sin grafräknare i någon omfattande grad, vilket gör att TI-82 ofta räcker för dessa elever.

Det finns däremot elever som använder sin enhet lite oftare. Då kan en modell som TI-84 vara ett bättre val. Färgdisplay och bakgrundsbelysning är inte nödvändiga, men gör det mer behagligt att använda den ofta. Andra små funktioner som kommer med dyrare modeller kan också vara användbara, även om budgetmodeller som TI-82 Stats ofta räcker gott och väl för väldigt många studenter.

Det är också därför som TI-82 STATS har blivit den mest populära grafräknare i Sverige. Den räcker för de allra flesta studenter och har allt som behövs för att klara av studierna i gymnasiet. Dyrare modeller kan vara bättre för den som går mer avancerade kurser eller som har en lite större budget att röra sig med.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.065