23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Att tänka på när du väljer arbetsskor

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Hur har dina fötter och din rygg egentligen det idag?

Efter en komplett arbetsdag är det oftast så att man känner sig helt klar när man kommer hem och om du arbetar stående majoriteten av dagen är skor antingen din bästa vän eller din största fiende. Om du inte har ett par skor som är väl anpassade den typen av arbete du utför, kan det ge dig och din kropp långsiktiga skador. Här diskuterar vi därför aspekter värda att tänka på när du väljer dina nästa arbetsskor. 

Vad ska jag välja?
Att hitta rätt skor kan vara svårt och kännas förödande. Men som tur är finns det företag helt dedikerade till att människor med fysiskt krävande jobb ska kunna arbeta utan att ta skada, och en av dessa är det professionella företagen engelbert strauss som bildades tillbaka i 1948 och som genom åren blivit större och större i länder som Sverige. Deras mål är att leverera arbetskläder och annan utrustning som optimerar användarens potential. Ihop med arbetskläder och utrustning levererar de dessutom effektiva och snygga arbetsskor, så att du som konsument ska kunna känna dig bekväm samtidigt som du utstrålar professionalitet på arbetsplatsen. 

Hur påverkar arbetsskorna din kropp?
Smärtor och påfrestningar kan vara på grund av dålig hållning och brist på fysisk träning, men kan faktiskt reduceras eller till och med elimineras genom att bära rätt skor. Men vad är korrekt? Det är denna okunnighet som gör att många väljer fel skor. Om du är byggarbetare till exempel behöver du rätt verktyg för att kunna skydda dina fötter eftersom du står upp majoriteten av dagen. 

Vad du ska tänka på vid val av skor
Rätt skor är viktiga för att säkerställa säkra och friska fötter. Skillnaden mellan vanliga arbetsskor och skyddsskor är egentligen rätt stor. Väl anpassade arbetsskor ska alla ha, oavsett om du är läkare, jobbar på restaurang eller är hantverkare. Men skyddsskor, med t.ex. stövlar med stål, skyddar dina fötter och förebygger skador på dem genom att minska risken för att skador uppstår på arbetsplatsen (som t.ex. hårda, fallande objekt), och är därför mer viktigt för dig som arbetar som t.ex. snickare eller på ett lager.

Trots att det kan kännas klumpigt är det viktigt att man tänker på att förebygga skador. När man arbetar i en miljö där dagliga uppgifter kan leda till skador om något går fel, vill du inte kompromissa. Ur en fysiologisk synvinkel finns det därför massa skäl till att bära passande arbetsskor och skyddsskor.

När sommarvärmen slår till som den gör i Sverige nu för tiden är det viktigt att hitta ett par arbetsskor som ventilerar väl och engelbert strauss kombinerar därför skydd och ventilation för att leverera skyddsskor och skyddssandaler i bästa kvalité för fysiskt utomhusarbete.

Den typ av skor som bärs på jobbet kan ha en stor inverkan på det dagliga livet, särskilt om något skulle gå fel. Om du inte redan bär arbetsskor eller skyddsskor är det dags för det nu.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.141