23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad är ett webbhotell?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Webbhotell är ett begrepp med lite olika förklaringar. Oftast hänvisas uttrycket till följande definition - en tjänst som erbjuder utrymme för digital lagring av hemsidor.

Det så kallade hotellet är ett företag som faktiskt äger ett antal olika servrar. Utrymmet i dessa servrar hyrs alltså ut till personer vars hemsidor ska synas på nätet.

Webbhotellen erbjuder bland annat kundtjänst, internetanslutning åt hemsidan och säkerhet som garanterar att all data är skyddad och krypterad.

En mer förståelig förklaring för webbhotell är att föreställa dig att du har en lägenhet där du förvarar alla dina ägodelar såsom kläder och möbler. Principen bakom webbhotellet är samma som lägenhetens fast det lagrar all information om sin webbsida innehåller.

I princip fungerar alla typer av servrar som ett lagringscenter för befintliga hemsidor. Dock skiljer sig dessa när det kommer till kontroll och lagringskapacitet. Därutöver förekommer det skillnader vid hastigheten och dess pålitlighet. 

Webbhotell finns i olika former 
Det mest vanliga webbhotellet är ett delat sådant. Vad betyder det? Som begreppet självt antyder så delar din hemsida server med andras hemsidor. Antalet varierar beroende på webbhotell och kan ligga mellan ett par hundra till flera tusen stycken. Kostnaden för att ”hyra en plats” i ett delat webbhotell är låg och passar hemsidor med låga trafiknivåer.

Alternativet rekommenderas för hemsidor som precis lanserats och inte kräver någon särskild teknisk kunskap.

Ett annat populärt alternativ är den så kallade dedikerade servern. Den till skillnad från den delade tar en hemsida upp en hel server. Alltså, den delar inte sin lagringsplats med någon annan hemsida. Stora fördelen är att den dedikerade servern erbjuder optimal kontroll.

Nackdelen är egentligen endast en, nämligen den höga kostnaden. Dedikerade servrar är rätt så dyra och bör användas av företag som kräver maximal kontroll och bästa möjliga prestanda.

Observera att priserna varierar olika webbhotell emellan och för att få en överblick av marknaden bör du alltid göra en grundlig förundersökning. 

Varför webbhotell?
Varför bör du använda dig av webbhotell om du äger en hemsida? Den största fördelen är att du slipper bry dig om sajtens underhåll utan låter någon annan göra det åt dig. Det är webbhotellets uppgift att se till att hemsidan inte hackas, har en bra uppkoppling och fungerar som den ska. Du som kund köper dig komforten att inte tänka på alla dessa detaljer utan kan i lugn och ro koncentrera dig på att göra annat som kan vara viktigare.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062