23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Etiketter når hela vägen

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Se dig omkring där du står, sitter eller ligger just nu.

Ser du inte någon etikett någonstans i din omedelbara närhet? Och om inte så kika på baksidan eller botten av någon pryl inom räckhåll? Just det – en etikett. Varför sitter den där tror du? Etiketter funderar vi kanske inte så mycket på – de är sådant vi lätt tar för givet. Värdet av dem står liksom inte ut. Åtminstone inte förrän de saknas och deras budskap inte når fram.

* Photo of bottle label without information

Företäll dig att vara utan dem. Då vet vi inte kanske inte vad som döljer sig i burkarna i livsmedelsbutiken, var innehållet kommer ifrån eller bäst före-datumet passerar. Kan också bli svårt att dosera våra mediciner rätt. Dessutom går vi ovetandes omkring bland farligt gods och i farliga miljöer. Låter som fånigt dramatiska exempel. Men utan etiketter så hamnar de kusligt nära verkligheten.

Når ut med paket, produkter och profil
Så vi anar att etiketter behövs, och i vissa lägen är rent av livsviktiga som vid märkning för farligt gods, instruktioner för hantering av mediciner och farlig utrustning osv. Men de spelar också stor roll på annat håll: Etiketterna är ett tacksamt, enkelt och kostnadseffektivt sätt att lyckas med mycket, om det så handlar om kommersen, distrubitionen, säkerheten, eller vad det annars det kan handla om för just er del.

Etiketten som informatör och marknadsförare
Vi märker lådor, burkar, flaskor och maskiner med etiketter. Krukväxter, konstverk och örngottsförpackningar får också en klisterlapp. För här gäller det att informera, att lyfta fram det unika och att signalera kvalitet, miljömedvetenhet osv. Etiketter är för de flesta företag också en helt naturlig väg att nå ut med varumärket i sig. Antingen etiketter med exempelvis blott en logga, med logga ihop med en devis eller loggan som en diskret (men ändå tydlig) avsändare, jämte information man vill nå ut med.

Etiketten som organisatör och ekonom
Vi har de facto etiketter till rätt mycket i moderna samhället. Handlar inte bara om att saker ska nå fram eller hur de ska användas. Etiketter kommer också väl till pass för att hjälpa saker att hitta hem, folk att lokalisera sig och rutiner att sätta sig. De sparar alltså tid åt folk och företag – lite fiffigt använda så sparar mycket!

Designa egna etiketter
Vissa bransher har regler för vad etiketterna ska säga och hur de ska se ut, andra branscher har riktlinjer och mallar. Många sorters etiketter kan beställas rakt av från standardutbudet. Men sen finns chans att designa något helt eget, att verkligen formge sin profil och sätta sin alldeles egen prägel på etiketterna (och resten av världen).

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063