23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vilka utemöbler ska du välja?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

I stort sett finns det tre kriterier som utemöbler bör hålla, nämligen lång hållbarhet, enkelt underhåll och väderbeständighet.

Det första som bör undvikas är att investera stora summor pengar i möbler som endast håller en säsong. Vård och underhåll av utemöbler kräver också en hel del av en och är därför en viktig faktor att ta hänsyn till.

Precis som allt annat möblemang så finns det gott om olika stilar, varianter och storlekar på utemöbler. Just det stora sortimentet gör valet lite svårare.

Bland det första du bör titta på innan du köper utemöbler är att titta på uteplatsen eller trädgården de ska placeras i. Vilka möbler kommer att passa? Hur stora bör dem vara så att helhetsbilden blir bra? Har du svar på dessa två frågor kommer valet av utemöbler plötsligt bli betydligt lättare. 

Stilar på utemöbler
Utemöblerna erbjuder stora stilvariationer. Idag går det att hitta allt från lantliga stilen till en enklare skandinavisk sådan där det satsas på en simplare look. Gillar du en mer lekfull bistro - design kan du bli överraskad av hur mycket det erbjuds i just den.

En stor trädgård passar väl ihop med större möbler tillverkade av exempelvis massiv trä. Långa bord och sköna stolar passar bra där.

Den lilla pittoreska trädgården ser extra fin ut i runda bord och stolar med nätta ben helst i ljusa färger.

Textilierna bidrar till stilens fullkomlighet. Rödvita rutiga kuddar är ett nödvändigt tillbehör om du vill skapa en lantlig stil. Havsblåa dynor passar bättre för den mindre trädgården med nättare möbler. 

Tänk på det här innan inköp
Innan ett inköp av utemöbler bör du bestämma syftet med dem. Faktorer som du bör ta hänsyn till är ifall det finns barn i hushållet. Då gäller det att satsa på möbler som rengörs lätt och snabbt.

Gäller det ett äldre par ska utemöblerna vara robusta och lätta att sätta sig ned i. Där passar inte exempelvis djupa stolar in.

Ska möblerna användas både för att sitta och ligga i kan du satsa på fällbara sådana, speciellt när det kommer till solstolar.

Ifall utemöblerna endast ska användas vid festtillfällen eller speciella tillställningar kan till exempel ölbänkar passa bra. De saknar den komforten som andra erbjuder men deras pris är lägre och de rymmer mycket folk. Dessutom kan de rengöras snabbt. Ett arrangemang med färgglada kuddar kan piffa upp ölbänkarna och göra dem riktigt fina. 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063