23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Är hundens hälsa viktig för dig?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att köpa hundfoder kan ibland vara förvirrande. Det finns både torrfoder, våtfoder, spannmålsfritt foder, dietfoder, veterinärfoder, ekologiskt foder, valpfoder och hundgodis.

Vilken typ av hundfoder som är bäst för just din hund avgörs av din hunds storlek, ålder, ras och energibehov. Hur navigerar du rätt bland alla alternativ?

Välj producent med omsorg
När det är dags att välja hundfoder till sin hund är det viktigt att bilda sig en uppfattning om hur fodret produceras och vilka råvaror som används i tillverkningen.

Frågor man kan ställa sig i valet av hundfoder

Är det viktigt för mig som hundägare:

  • att välja ett foder utifrån sammansättningen av ingredienser, till exempel hög andel kött?
  • att välja ett foder som är spannmålsfritt och därmed minimera risken för höga blodsockersvängningar?
  • att välja ett foder som produceras med en låg tillverkningstemperatur, som främjar bevarandet av    näringsämnen?
  • att välja ett foder där köttet som används som används kommer från antingen frigående eller vilda djur
  • att välja ett foder där hunden tillgodogör sig fodret och där avföringen inte blir onormalt stor?

När du väljer ESSENTIAL FOODS får du ett hundfoder med en stor andel kött, mellan 74–88 %. Fodret tillverkas i Europa, där även ingredienserna kommer ifrån. ESSENTIAL FOODS hundmåltider innehåller inget spannmål eller ris, utan i stället är det tillfört olika växter, örter, frukt och bär som förser din hund med viktiga vitaminer, mineraler och spårämnen. ESSENTIAL FOODS innehåller fyra till sju olika animaliska källor per foder, vilket bidrar till en varierad kost för din hund. Tillverkningstemperaturen överstiger inte 90 grader, vilket främjar näringsupptaget och fettsyrornas tillgänglighet. Köttet som används som används i ESSENTIAL FOODS måltider kommer från antingen frigående eller vilda djur. ESSENTIAL FOODS sätter din hunds näringsbehov i första hand, tummar aldrig på kvaliteten och använder inte några restprodukter från annan industri.

Hundägare efterfrågar kvalitet
Hundägare fokuserar mer och mer på kvalitet när det gäller valet av hundfoder. På senare tid har även ett helt spannmålsfritt alternativ blivit mer efterfrågat. Dock är det viktigt att vara uppmärksam på vad fodret innehåller. En hög andel kött i ett hundfoder tillför hunden naturligt många näringsämnen som hunden kan ta upp i kroppen på bästa sätt. Bland annat har fettsyrorna en stor betydelse för hundens hudimmunförsvar och ett nedsatt hudimmunförsvar kan påverka päls- och hudkvaliteten och dessutom orsaka klåda och olika hudproblem.

ESSENTIAL FOODS mål är att förbättra och förlänga hundars liv genom att fokusera på kvalitet snarare än kvantitet.

 ”Vårt uppdrag är att göra skillnad och att hjälpa hunden att få ett hälsosammare och bättre liv genom sina matvanor. Vi känner oss helt enkelt skyldiga att göra det. Det är därför vi inte tillverkar hundmat, vi producerar måltider.”

- Christian Degner-Elsner, grundare av ESSENTIAL FOODS.

Målet med ESSENTIAL FOODS är att efterlikna hundens naturliga matvanor baserat på att hunden är ett rovdjur som härstammar från vargen. Därför kommer deras råvaror uteslutande från kött och växter, som finns i naturen. Deras produkter innehåller minst 74 % kött inkl. ägg.

ESSENTIAL FOODS hundmåltider innehåller högst 30 % grönsaker, som till stor del är bär, frön och örter som finns i alla växtätande byten. Så långt det är möjligt är alla godisar rena råvaror med hög andel protein, vilket bidrar till lågt blodsocker och en stabil energikälla.

Måltider för hundar – inte bara hundfoder
ESSENTIAL FOODS tillverkar inte hundmat, de producerar måltider. Välproducerade måltider fyllda med näring som håller blodsockret stabilt och som innehåller ingredienser som gynnar och stärker din hunds hälsa.

”Hos ESSENTIAL FOODS är din hunds hälsa i fokus. Med tiden har vi fått en helt unik kunskap och erfarenhet, när det gäller vad hundens foder behöver innehålla för att den ska få ut det mesta av livet.”

- Christian Degner-Elsner, grundare av ESSENTIAL FOODS.

När det gäller hundfoder och andra livsmedel går pris och kvalitet ofta hand i hand. Tack vare den höga andelen kött i ESSENTIAL FOODS måltider är fodergivan oftast lägre än för andra hundfoder. Detta bidrar till att fodret varar längre. Så genom att ge ESSENTIAL FOODS måltider får du både hög kvalitet och mycket näring för pengarna.

För ESSENTIAL FOODS är det viktigt att ge tillbaka till hundar och andra djur som är i nöd, därför har ESSENTIAL FOODS ett gediget välgörenhetsprogram. En del av vinsten går till projekt som värnar om hotade djur, skyddar naturen och hjälper hundar utan ägare. Välgörenhet är viktigt för ESSENTIAL FOODS, som långt ifrån enbart fokuserar på vinst.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047