23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Julhandel på nätet förväntas att öka

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att handla julklappar på nätet, det har gjorts under många år. Dock väntar man en rejäl ökning detta år och det mycket tack vare Corona pandemin som härjar i världen.

Postnords egen e-barometer visar att det kommer bli en rekordförsäljning online och att fler målgrupper handlar via internet, just för att undvika att ge sig ut i affärer med tanke på det rådande läget.

Enligt e-barometern har handel redan ökat och det främst när det kommer till skönhets- och hälsoprodukter. Sedan har e-handel överlag ökat och gått bra. Försäljningen under det tredje kvartalet ökade med 39 % om man jämför samma period under förra året.

Fler julklappar köps online
Enligt e-barometern i samarbete med HUI Research och Svensk Digital Handel så planerar svenskarna i år att handla klappar på nät för runt 10,6 miljarder. Det är även 62 % som uppgett att de planerar att de kommer att köpa minst en julklapp via internet i år.

Man såg redan en ökning för ett tag sedan av e-handel och det då världens singlar hyllades med ”Singles Day.” Detta firades genom att ha rea i olika butiker. Även Black Friday, som annars är en stor shoppingdag, eller numera en shoppinghelg med reor förväntas att slå rekord.

Du som vill kombinera rea med rabattkoder på nätet kan givetvis göra det. Att handla på nätet är som sagt något man kunnat göra länge, men det har blivit allt mer viktigt att kunna göra det nu, så som läget är. Det kan vara bra att vara ute i god tid dock!

Rekord kommer att slås
E-handel har ju redan ökat som läget är nu. Tillväxten i e-handeln ökade inom olika sektorer och högst ökning hade e-handel av dagligvaror, tätt följda av möbler och heminredning. Även om svenskar har sagt att de ska köpa mindre julklappar i år så tror man på en ökad julhandel. Läs mer här om förväntade siffror.

Julhandel beräknas redan inleda med Black Friday då många passar på att handla julklappar då det ändå är rea. Det som med säkerhet kan sägas är att julklapps handel på nätet kommer att öka, då många förflyttat sina köp till att göra det via nätet. Det är 46 % av alla konsumenter som har sagt att de kommer minska sina besök i butikerna.  Men samtidigt har lika många sagt att de kommer agera som vanligt, trots att det är en Corona pandemi.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063