23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ska du flytta?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

När en flytt ska göras, så innebär det ofta en massa måsten.

Det kan vara tung, ta tid och det gäller ju att inte glömma något. Dock kan du underlätta det en hel del, det genom att ha en god planering samt även fundera på om du kanske ska anlita både flyttfirma och hjälp med flyttstädningen. Du bör börja i god tid med din flytt. Se till att skaffa dig en mängd lådor och kartonger att packa i samt boka in en eller flera firmor om du tänkt använda det, i god tid.

Flytta på egen hand
Om du tänker göra din flytt på egen hand så kan det vara bra att i alla fall fråga ett par vänner eller din familj om hjälp. Det kan vara svårt att bära en del möbler helt själv. Du bör även se till att ha något att transportera ditt bohag med. Antingen om du känner någon som har en kärra eller mindre lastbil du kan låna eller om du hyr det. Du bör även se till att ha gott om tid för flyttten. Den tar ofta en hel del timmar i anspråk. Ju fler ni är med som bär, desto snabbare kan det dock gå. Glöm inte att bjuda de som ställer upp och hjälper dig på mat under flyttdagen!

Flytta med hjälp av flyttfirma
Det allra smidigaste sättet att genomföra en flytt Eskilstuna är så klart att boka in en flyttfirma. När proffs gör en flytt så går det ofta mycket snabbt. Hos en del flyttfirmor kan du även få hjälp med att packa, eller låna kartonger att packa i på egen hand. En flyttfirma bör du boka i mycket god tid, så att de är tillgängliga den dag du planerar att flytta.

Inför flytten
En mycket bra sak att göra, före du flyttar det är att rensa bland dina saker. Fundera på vad det är du vill flytta med till nya stället och vad det är du inte vill ha kvar. Trasiga saker bör du kasta direkt. Är det helt och rent, men du inte vill ha kvar det, se då till att sälja det, eller ge bort det. När du väl ska packa sedan så har du inte en masa onödiga prylar. Du bör ha många kartonger ändå, när du packar, det går alltid åt fler än vad du tror det ska göra. Du kan även vara smart och packa i väskor av olika slag. Alla lådor du packar bör du märka upp med vad de innehåller eller vilket rum de hör till. Då är det lätt att ställa rätt låda direkt i rätt rum under flyttdagen. Det gör det enklare att komma i ordning i din nya bostad.

Bland andra saker som är bra att göra innan eller i samband med flytten är adressändring, samt att du ser till att flytta eller byta abonnemang och avtal. Det gäller oftast bredband, telefon, el och hemförsäkring.

Flyttstädningen
När allt ditt bohag kommit på plats i din nya bostad, så har du en sak kvar att göra, utöver att packa och komma i ordning. Det är att flyttstäda den gamla bostaden. Här kan du välja om du vill göra det på egen hand, eller om du föredrar att anlita en städfirma som kan göra det åt dig. Är det så att du ska göra det själv, se till att ha en bra checklista att gå efter. Den gör så att du inte missar något. Det är enkelt att bocka av då vad du har gjort, samt se vad du har kvar att göra. Se även till att ha gott om tid, då det ofta tar tid att göra en bra flyttstädning.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062