23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Svenskt bolag utsatt för rättighetsstöld

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Arbetsrättsexperterna på RiVe Juridiska Byrå drev ärendet och räddade bolaget från miljonförlust.

När det plötsligt dök upp en konkurrent med ett nästintill identiskt digitalt system som det innovativa digitala bolaget från Dalarna, på Malta, förstod företagsledningen att de blivit utsatta för en rättighetsstöld. 

Misstankarna riktades snabbt mot två tidigare anställda systemutvecklare, ett par, och juridisk expertis från arbetsrättsexperterna på RiVe Juridiska Byrå kopplades in. RiVe, som kunde lokalisera och koppla paret till bolaget på Malta menade att de begått immaterialrättsbrott, brott mot konkurrensklausuler och brott mot lagen om företagshemligheter, vilket sammandraget orsakat bolaget stor ekonomisk skada.

  • Det svenska bolaget uppskattade att man hade förlorat ungefär en halv miljon sedan det konkurrerande Maltesiska bolaget startat upp sin verksamhet, vilket vi bestämde oss för att konfrontera bolaget i Malta med, berättar Karl Gustavsson, sakkunnig förhandlare vid RiVe Juridiska Byrå.

För att delge det maltesiska bolaget med ett skadeståndskrav kopplades RiVes specialgrupp in i ärendet, som med hjälp av en inhemsk advokat kom i kontakt med den misstänkta duon. 

RiVe Juridiska Byrå understryker vikten av att man som nystartat bolag tar fram aktuella och säkra konkurrensklausuler och avtal, vilket skapar en grundtrygghet när det kommer till att förebygga konkurrerande verksamhet. 

I artikeln berättar Karl Gustavsson mer om riskerna att vara utan klausuler och fördelarna med att ta experthjälp.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063