23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Panduros nya butikskoncept sätter snygga golv och

| Medlemsnyhet | Företag Altro Nordic AB

kreativitet i fokus

Nu har barnen i Lund fått en ny värld att utforska. Inne på köpcentrumet Nova Lund hittar man nyöppnade butiken Pando by Panduro.

Pando är hobbyverksamhetens senaste butikskoncept, som går ut på att få barn att upptäcka och uppleva produkter som inte bara är till för att lekas med.

Retailbyrån Scandinavian Retail Center (SRC) har haft ett övergripande ansvar för både koncept och val av inredning, och för att skapa en passande atmosfär valde de att pryda Pando med Altros exklusiva LVT-golv Altro Ensemble™ / M 500.

Företaget Panduro har varit en höjdpunkt för många hobbyentusiaster i snart 60 år.

För att göra sortimentet mer tillgängligt för barn, har de nu öppnat sin allra första Pando-butik.

Butiken erbjuder såväl privatpersoner som förskolor möjligheten att komma in och testa på olika pysselprodukter och leksaker.

Målet med Pando är att ge plats för barns kreativitet och skapande, samt att erbjuda en upplevelse som överträffar det vanliga.

För att lyckas med detta har retailbyrån SRC, i nära samarbete med Panduro, skapat ett butikskoncept som främjar fantasi och nyfikenhet från golv till tak.

Därför valde man bland annat att installera LVT-golvet Altro Ensemble i träimitation, som erbjuder hög designfrihet, är mycket reptåligt och har en akustisk dämpning på 15dB.

Ingen traditionell leksaksaffär

Panduros verksamhet bygger på att man ska tillverka något själv.

Detta tankesätt fortsätter man att utveckla med Pando, där målet är att barn och vuxna ska få chansen att komma nära produkterna på ett annat sätt än i en vanlig leksaksaffär.

Annika Rabe, Senior Retail Consulter hos Scandinavian Retail Center, berättar:

- Panduro hade identifierat en lucka i marknaden, en avsaknad av kreativitet för barn.

Därför kom de till oss och ville ha hjälp med att skapa ett koncept.

När vi bygger upp butikskoncept idag så är upplevelsen central.

Det räcker inte att endast ställa fram produkter längre, utan det krävs att man erbjuder något mer.

Därför kom vi på tanken att skapa en liten skaparverkstad där barn kan komma in med sin förskola eller sina föräldrar och testa Pandos sortiment.

Dessutom kan personalen bjuda in och leda workshops, så det är en yta som är enkel att anpassa beroende på vilket behov som finns.

Hon fortsätter:

- I Pando-butiken har vi byggt upp olika stationer där man kan klämma och känna på produkterna.

Det finns dessutom ett växthus i trä, som vi kallar ”växahuset”, vilket är en stor anledning till att vi valde Altros träimiterande golv. 

Golv med rätt känsla

Altro Ensemble är Altros exklusiva LVT-golv som passar till flera miljöer där funktionell design står i fokus.

Till Pando valde man en träimitation som matchade lokalens känsla av natur och kreativitet.

Annika Rabe avslutar:

- Det var viktigt att hitta ett golv som passade in med visionen och känslan som vi ville förmedla, och det tycker jag att vi hittade med Altro Ensemble.

Vi är nöjda med hur slutresultatet blev när det kommer till golvets utseende och design, och vi har hört att personalen på Panduro känner att golvet är gjort av god kvalitet och är skönt att gå på. 

Pando by Panduro öppnade sina dörrar inne på köpcentrumet Nova Lund den 20 november, och nu är barn och vuxna i alla åldrar välkomna dit för att testa, skapa och låta kreativiteten flöda.

Om Altro

Altro har varit i framkant för innovationer i över 100 år.

Idag samarbetar vi nära arkitekter, slutkunder, ingenjörer, konstruktörer och entreprenörer runt om i hela världen.

Tack vare vår erfarenhet och kompetens kan vi hjälpa dem att förvandla vardagliga utrymmen till miljöer som kan öka välbefinnandet hos alla som använder dem.

Genom att konsekvent omsätta kreativt tänkande till praktiska, verkliga lösningar med högsta krav på säkerhet och hållbarhet, har Altro blivit synonymt med kvalitet och ett företag som sätter människors behov i främsta rummet. Det är en människocentrerad syn på design med 2 000-talets krav i fokus.

Vår bakgrund gör att vi värdesätter djärvt, modigt och nytt, och vi utmanar ständigt det som är möjligt och söker nya sätt att inspirera kunder och möta deras utmaningar.

Vårt fokus ligger både på vad människor i olika sektorer behöver ha ut av ett utrymme och på mer miljövänliga material.

Vi har kontor i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Mellanöstern och vi fortsätter hängivet att utveckla tidlösa lösningar. 

Designed for possibilities. Made for people.

Medlemsnyhet

Företag
Altro Nordic AB

Flintyxegatan 4
213 76 Malmö
Sverige
Altro Nordic AB

Bilder och video

Panduros nya butikskoncept sätter snygga golv och kreativitet i fokusPanduros nya butikskoncept sätter snygga golv och kreativitet i fokusPanduros nya butikskoncept sätter snygga golv och kreativitet i fokusPanduros nya butikskoncept sätter snygga golv och kreativitet i fokus

Sänd till en kollega

0.063