23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Varför byter alla sina elavtal?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Många pratar på kafferasterna och lunchen om hur de har bytt elavtal för första gången på länge, och jämförelsesajter av elleverantörer kommer upp överallt.

Företagen prioriterar att sänka sina fasta kostnader och dra ner på alla mindre viktiga utgifter. Men vad är det som har hänt, varför är helt plötsligt alla så intresserade av sina elräkningar?

Skillnaden på elavtalen

Bara i Sverige finns det just nu omkring 150 olika elleverantörer - inte illa, eller hur? Mellan dem har de ett utbud på mer än 5.000 olika elavtal, och många av dem är elavtal företag, vilket gör att alla - såväl företag som privatpersoner - kan hitta ett erbjudande som verkligen passar både ekonomin och förbrukningen. 


Ett fast pris på kWh brukar vara det bästa alternativet när man har en större förbrukning, när det gäller företag brukar det handla om en årsförbrukning upp till 1 GWh, eftersom du då är skyddad mot eventuella prishöjningar. Det enda som kan påverka din faktura när du har ett fast pris är din förbrukning. 


Ett rörligt pris kan vara ett bättre val för både privatpersoner och mindre företag med en mindre förbrukning, upp till 100.000 kWh är vad man brukar rekommendera till affärsrörelser. Väljer man ett rörligt pris kommer priset av kWh att styras av utvecklingen på elbörsen.


Du kan också välja den gyllene medelvägen, det finns avtal där du kan binda upp en del av din förbrukning till ett fast pris medan den återstående delen får ett rörligt pris. Denna typ av avtal finns såväl för privatpersoner som för både större och mindre företag.


Har du kanske funderat på att sätta upp egna solpaneler? Då använder du elen du själv producerar, men du kan dessutom sälja överskottet till din elleverantör och på så vis tjäna pengar på din solenergi!


Du kan även välja om du vill bidra till en bättre miljö genom att välja grön el från din elleverantör från sol-, vind- eller vattenkraft eller andra typer av fördelsprodukter som garanterar att företagets energiförbrukning blir så effektiv som möjlig.


Så här enkelt byter du ditt elavtal!

Till skillnad från vad många tror är det faktiskt inte krångligt eller tidskrävande att byta elavtal. Kontrollera först att du inte har någon bindningstid kvar på ditt nuvarande avtal, för att undvika eventuella straffavgifter. Sedan behöver du bara kontakta din tilltänkta nya elleverantör, ha gärna en aktuell elräkning till hands eftersom det där finns uppgifter du kommer att behöva. 


När du säger upp ditt gamla avtal ska du alltid få en skriftlig bekräftelse på detta, även om du säger upp abonnemanget per telefon. Spara detta mail, och använd det gärna för att din nya leverantör ska veta exakt när det nya avtalet ska träda i kraft.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062