23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Andas ren luft med en ozongenerator

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vem har inte en sommarstuga eller en källare där det emellanåt luktar unket? Kanske hundvalpen har råkat kissa i soffan eller på heltäckningsmattan, eller vi har köpt en begagnad bil som tidigare tillhört en rökare.

Om man försöker bli av med dåliga lukter genom vädring eller städning lyckas man sällan helt, och om inte annat kan det ta väldigt lång tid. En riktigt enkel och smidig lösning är att skaffa en ozongenerator.

Vad gör en ozongenerator?

En ozongenerator är en apparat som eliminerar dålig lukt med hjälp av gasen ozon. Det är ingen luftrenare vi pratar om, som måste stå på dagarna i ända för att hålla luften ren med hjälp av ett filter, utan en ozongenerator används vid enstaka tillfällen. Populära användningsområden brukar vara hemmet, kontoret, sommarstugan, bilen och husvagnen - kort sagt varenda plats vi kan uppleva dåliga lukter som vi vill ha bort. 

Fördelen med en ozongenerator är att den verkligen eliminerar odören från grunden, utan kemikalier, och den passar perfekt när vi kämpar med tobakslukt, mögel, urin, unken lukt eller husdjur. Det enda du behöver göra är att sätta din ozongenerator mitt i rummet du vill ha sanerat och sätta i kontakten. Själva saneringsprocessen tar alltifrån en timme till 24 timmar beroende på storleken av rummet och hur ingrodd lukten är. Du kan även använda den för att få bort lukt från textilier som till exempel draperier, gardiner, soffor och mattor. Genom ett enkelt knapptryck görs ditt hem rent helt utan ansträngning, och under tiden maskinen jobbar kan du göra dina vanliga ärenden. 

Hur fungerar en ozongenerator?

Ozon är en gas som även kallas för aktivt syre, och har producerats av naturen under miljoner år. Den består av tre syreatomer, och när den kommer i kontakt med molekyler som orsakar dålig lukt kommer dessa att oxideras av syret och därmed elimineras. Enkelt uttryckt är det ett oxidationsmedel som håller luften fräsch och ren. Dessutom förstör det cellväggar i mögelsporer och bakterier, vilket gör att de inte kan fortsätta att reproducera sig. Alla ozonmolekyler som inte oxiderar kommer sedan på helt naturlig väg att falla sönder till vanligt syre.

Det finns olika storlekar av ozongeneratorer, och vilken som passar dig bäst beror helt på hur stor yta du har tänkt använda den på. När uppdraget är slutfört och rummet luktar fräscht, helt på naturlig väg utan kemikalier eller parfymer, kan du utan problem förvara den lilla apparaten tills du behöver den nästa gång, den tar nästan ingen plats.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.094