23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

3 europeiska skidorter att utforska

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vi listar tre pärlor för skidresor till de sydligare breddgraderna. Från lyx och offpiståkning till långa backar över nationsgränserna.

Vinterresorna säsongen 2020/2021 blev inte riktigt som någon av oss hade tänkt. En pandemi kom emellan och den stora majoriteten av skidåkarna har valt att stanna hemma och minska resandet av naturliga skäl.

Det bådar dock gott för säsongsresorna nästa år och då är vi säkert många som fått myror i benen efter en vinter utan skidåkning. När det väl är dags att åka kan det vara bra att kolla upp din skidutrustning så att du är väl uppdaterad.

Skidåkning i Sverige i all ära, men för en riktig naturupplevelse och skidåkning i världsklass är det de sydligare breddgraderna och europeiska bergen som gäller. I den här artikeln går vi igenom några riktiga pärlor för skidåkare av alla sorter. Häng med!

Serre Chevalier
Serre Chevalier i Frankrike är alternativet för dig som inte vill frysa på din skidsemester. Här är du bara tre timmar från medelhavet i skidområdet Serre Chevalier – Chantemerle, Villeneuve, Le Monêtier les Bains och Briancon. Området är minst sagt solsäkert med över 300 soldagar om året och eftersom pistarna ligger i norrgående riktning ligger snön kvar här långt in på våren.

Hit tar du dig med flyg till Grenoble och därefter har du 2,5 timmes bilkörning innan du kan sätta på pjäxorna och ge dig ut i backen.

Cervinia
Den italienska/schweiziska skidorten Cervinia är känd för sina långa och sammanhängande system med mestadels röda och blåa backar. Här hänger backarna och lifsystemen ihop med Valtournenche en mil bort och Zermatt i grannlandet Schweiz. Skidorten är känd för sin goda mat och sina långa, långa åk. Den allra längsta turen mäter 22 kilometer, från toppstugan till dalstationen. Då åker du dessutom över landsgränsen och börjar din åkning i Schweiz och avslutar i Italien.

St Moritz
Anrika St Moritz är känt för att ha lockat Europas societet sedan början av 1900-talet. Skidorten ligger hela 1850 meter över havet och med backar och by i riktning söder får man ett varmt och soligt klimat. Med det sagt går det rätt enkelt att räkna ut att en stor stark i en solstol på terassen är en populär aktivitet efter en dag i backen.

Snön är också tätare och tårare än i övriga alperna vilket gör St Moritz till ett paradis för offpiståkarna.

St Moritz andas lyx och det märks inte minst på matutbudet. Här hittar du tre krogar med en stjärna och en krog med två stjärnor i Guide Michelin. Det här är skidorten för dig som gillar lyx.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.048