23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så får du akut hjälp när du verkligen behöver den

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Alla har vi någon gång i livet haft ont i en eller i flera tänder. Den akuta känslan av tand ont som kan uppstå och som kan hända hos alla är något som man heller inte unnar sin värsta fiende.

När smärtan även är så pass akut att den inte går att uthärda så vill man självklart också få så snabb hjälp som det bara är möjligt.

Som tur är så finns det nu tandläkare i Stockholm och på andra platser i Sverige där man också kan få snabb hjälp för alla akuta- och långvariga besvär. Att gå och ha ont när man verkligen inte behöver det är heller aldrig rekommenderat.

Smärtande tänder som inte får god vård kan annars många gånger resultera i att man får svårt att äta och att använda den eller de tänder som gör ont. Besvärlig huvudvärk, stress, ångest, sömnbrist och ett allmänt tillstånd där man varken är särskilt roligt för varken sig själv eller andra är också några vanligt förekommande resultat av smärtande tänder.

Ta hand om din munhälsa

Att ta hand om sina tänder på bästa möjliga sätt kan man alltid göra på flera olika vis. Att efter måltiderna borsta sina tänder morgon, middag och kväll med en fluortandkräm rekommenderad av tandläkare är som alltid en riktigt bra början.

Att regelbundet använda tandtråd, tandstickor eller andra produkter som rengör mellan tänderna är också viktigt då mycket bakterier och matrester kan samlas just mellan tänderna.

Att hålla en god diet och där det även ingår att man minskar på småätandet och på sockerintaget är också viktigt för att bibehålla en god munhälsa även på sikt. En diet som håller blodsockernivån på en jämn och fin nivå ser också till att du minskar det där sötsuget som så många gånger annars kan komma och som gör att man ofta vill ha något sött att äta.

Har man inte möjlighet att borsta tänderna efter en måltid, som exempelvis på fika- eller lunchrasten på jobbet så kan man gärna ta ett sockerfritt tuggummi med xylitol direkt efter maten och tugga i cirka 10 minuter, detta hjälper till att korta ner tiden som syrorna annars fräter på tänderna. Sugtabletter som finns att inhandla på närmaste apotek ser också till att hålla en jämn och bra produktion av saliv i munnen.

Som alltid så är det alltid rekommenderat att göra kontinuerliga besök hos sin tandläkare och tandhygienist för att bevara sin munhälsa i så gott skick som det bara är möjligt.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.05