23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vår aktiviteter som även engagerar barnen

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vi vet alla hur det känns när de första vårtecken kommer. Känslan av att den kalla och mörka vintern är bakom en, och framför en är ljus och värme. Men för de små betyder det även pirr i magen och spring i benen.

Upptäck en helt ny värld
När man är ute och gå i naturen händer det ofta att man ser en spännande fågel, eller kanske till och med får glimten av ett rådjur. Men något som nästan alla barn blir förtrollade av är faktiskt det fantastiska livet som finns i jorden. Det är enkelt med en kikare att upptäcka en helt ny värld av förunderliga varelser och system.

Utforska till exempel hur en myrstack samarbetar och skyndar fram och tillbaka med byggmaterial under våren. Eller hur en spindel med stor noggrannhet spinner sitt nät. Detta är den perfekta aktiviteten till barn och vuxna.  

Påsk pyssel som alla kan delta i
Synonymt med våren är såklart påsken. Många av de färger som vi associerar med våren förekommer också i påskens pynt och färger, som exempelvis påskfjädrar och målade ägg. Just detta är den perfekta aktiviteten för vår- och påsk-pyssel som kan pynta hemmet även innan och efter påsken.

Testa antingen de klassiska ägg målningen och hitta fräscha och fina färger som kan dekorera äggen. Denna aktivitet passar alla åldrar och kan väcka kreativiteten hos alla. Du kan även prova på att skapa kaniner och andra djur med hjälp av toapappersrullar och andra pysselmaterial. Det kan vara ett roligt dagsprojekt som samlar familjen.

Picnic i skogen
Finns det något bättre än en picnic ute i naturen? Alla vet ju att en macka alltid smakar bäst när man äter den på en picnic, och när vädret ger möjligheten då ska man såklart ta den.

I vårt avlånga land är vi som tur bortskämda med flera härliga skogs- och naturområden som bara väntar på att bli upptäckta. Packa en ryggsäck med några goda mackor och lite saft och ta hela familjen ut i den förtrollade skogen.

Här kan barnen också sträcka benen och springa runt. En fantastisk rolig aktivitet att göra i skogen är att bygga ett tält av grenar från träden. Vi har alla sett dem när vi går promenader, så varför inte testa att göra en själv? Om det är tillåtet är det också otroligt mysigt att göra sin egen brasa och grilla korv med bröd tillsammans med barnen.

Så oavsett om du införskaffar dig en ny fräsch kikare, eller blir lite kreativ med vårpyssel, eller planerar en picnic i skogen blir det säkerligen kul för hela familjen.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063