23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Få hjälp och smärtlindring för din onda fot

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att ha problem med onda och smärtande fötter är vanligt.

Vi är många som har haft ont i en eller båda fötterna någon gång i livet och även i längre omgångar.

Smärta i foten kan bero på flera olika faktorer, både de skador som man vet om hur det har uppstått och även de skador som man inte har någon aning om hur de har uppstått.

För många som gör illa foten akut så är exempelvis en fotledstukning när man vrickar foten väldigt vanlig. I dessa fall så är det betydligt vanligare att man trampar snett så att foten under belastning viks inåt i vad som kallas för en supination.

En annan vanlig fotskada är hälsporre eller plantar fasciit som den även kallas. Hälsporre är till skillnad mot fotledsstukning en skada som uppstår av upprepande sned- och överbelastning över längre tid.

När det gäller just en skada som hälsporre så är foten vanligtvis väldigt öm när man ska ta de första stegen på morgonen och när cirkulationen i området är lägre.

Att ha ont i hälen är vanligt vid hälsporre och det är oftast vid hälens insida närmast senplattan som det ömmar som allra mest.

Rehab och prehab är viktigt

Att få hjälp med sin rehabilitering och att även vara noggrann med att göra sin prehab, där man arbetar för att förebygga skador, är också väldigt viktigt oavsett skada. Att gå och ha ont när man egentligen inte behöver det är heller inte något som rekommenderas.

Här finns som alltid god hjälp att få för exempelvis sin hälsporre på Hälsporrekliniken om man skulle behöva det.

Redan innan man kontaktar en klinik eller fysioterapeut för att få hjälp med sin fotskada så finns det även en rad saker som man kan göra själv för att lindra sina besvär. Att lyssna på din kropps signaler är viktigt, gör skadan ont så ska foten också vila.

Att fortsätta att överbelasta och överanstränga foten kommer inte att få skadan att bli bättre utan snarare tvärtom så kan skadan förvärras ytterligare.

Se över dina skor och om det är dags att byta skor helt till ett par nya skor med riktigt bra stötdämpning. Om man inte köper helt nya skor så finns alltid bra tryckavlastande sulor eller klackinlägg att investera i.

Att massera senplattan och området runt skadan kan ge god smärtlindring för stunden samtidigt som detta även ökar blodcirkulationen och påskyndar läkningsprocessen.

Kan man inte massera denna själv eller om man inte har någon som kan hjälpa en så kan man alltid köpa en tennisboll eller golfboll för att rulla under foten när man antingen står upp eller sitter på en stol.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062