23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Därför är det så viktigt med välskrivet CV

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Ditt CV är det mest värdefulla verktyget för att komma vidare till fasen med jobbintervjuer. Även om nätverk, sociala medier och kontakter helt klart har ökat i betydelse finns det inget som tyder på att ett CV skulle vara mindre viktigt.

Det ger trots allt den potentiella arbetsgivaren en möjlighet för att få en inblick i den arbetssökandes meriter och erfarenheter.

Men det räcker inte med att skriva ner vad du har studerat och jobbat med de senaste åren på ett papper eller word-dokument. Du måste lägga ner tid och engagemang på ditt CV, annars kommer arbetsgivaren aldrig ens öppna mailet eller brevet. Det vill säga att du måste utforma ett CV som kan övertyga rekryterare och arbetsgivare om att du är den de söker efter.

Ett välskrivet CV ger ett gott första intryck
När du ansöker om ett jobb, oavsett om det är ett nytt eller ditt första någonsin, är ditt CV första chansen för att du gör ett gott intryck. Det är detta som kommer att göra dig till en värdig kandidat eller inte gentemot de hundra- om inte tusentals andra som söker. Därav vikten av ett välskrivet och professionell cv.

Ditt CV måste återspegla dina färdigheter, din personlighet, din erfarenhet och allt det du tror kan göra dig till anställd som du tror att företaget behöver. All denna information måste skrivas ner på ett sätt som gör det intressant för andra att läsa. Ett välskrivet och intressant CV kommer nämligen att göra dig till den kandidat som snarare blir skickad vidare i rekryteringsprocessen än ett “tack-men-nej-tack".

Arbetsgivaren förstår att du är den rätte för rollen
Ett snyggt, både språkligt och grafiskt, CV räcker inte för att övertyga arbetsgivaren om att du är den de söker. Om de har tusentals CVn att gå igenom kommer de inte skicka dig vidare i rekryteringsprocessen bara för att du inte gör några språkmisstag eller för att du har anlitat en grafisk designer till att designa ditt CV. Även om vi ser en ljusning på arbetsmarknaden och att det finns fler lediga platser är konkurrensen fortfarande hög. Således är det du som måste bevisa att du är rätt man eller kvinna för rollen!

För att övertyga arbetsgivaren om att du passar för rollen de söker måste du bevisa det först. Har du lämpliga arbetslivserfarenheter kan detta givetvis förenkla processen, men om inte betyder det inte nödvändigtvis att det blir ett nej. Med sitt CV är det förnuftigt att bifoga ett personligt brev. Här kan du motivera varför du, trots att du inte haft ett arbete inom sektorn tidigare, är den företaget söker efter.

Du visar engagemang innan du ens fått jobbet
Att skriva ett välskrivet CV tar tid och kraft. Att ta sig igenom arbetslöshet är tufft för alla människor, men visar du att du trots de dystra dagarna fortfarande engagerar dig - då är chansen för att du får jobbet större. Många företag sätter pris på ett välskrivet CV för att det är just välskrivet. Syns det att du har lagt ner tid på att formulera dig korrekt och inte bara slängt ihop något snabbt, ja då ser arbetsgivarna ofta en viss koppling mellan detta och framtida engagemang i firman.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063