23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Enklare bokföring på distans för handeln

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Bokföringen för företag inom handel kan ha en komplicerad eller ganska enkel bokföring, beroende på vilken verksamhet de har och hur stort bolaget är.

Idag är nästan all bokföring digital och i många avseenden har det blivit lättare jämfört med när allt var manuellt. Att ha bokföringen på distans kan göra det ännu enklare.

En del bolag väljer att ha ett lokalt bokföringsprogram som är installerat på företagets datorer. Fördelen med det är att allt kan organiseras på ett enkelt sätt och att det är lätt att få fram olika rapporter. Dessutom behöver det inte kosta mer än inköpet av bokföringsprogrammet och eventuellt en månadsavgift. Nackdelen är att det tar tid att lära sig programmet och att man måste förlita sig på sin egen kunskap för att det alltid ska bli rätt. Det finns även molnbaserade bokföringsprogram som tar bort behovet av lokal installation.

Andra företag väljer att anlita en redovisningsbyrå som arbetar på distans. Ett exempel är redovisningsbyrån Bokoredo som sköter om bokföringen för verksamheter i alla storlekar och allt sker på distans. Med egenutvecklad mjukvara som är placerad i molnet går det att ladda upp material som dokument, samtidigt som det är mycket enkelt att få fram rapporter och viktig information. Alla företag har en egen redovisningskonsult som har koll på bolaget och dess ekonomi.

Fördelen med att använda en redovisningsbyrå som arbetar på distans är framförallt tidsbesparingar. Deras erfarenhet av bokföring gör att allt sköts på rätt sätt, att man inte missar några avdrag eller viktiga datum när alla uppgifter måste skickas in. Det är inte nödvändigt att lära sig allt själv, utan man kan lämna över allt till bokföringsexperter. Kvitton och andra underlag laddas upp genom en app eller via mail och kategoriseras av revisorerna, så det är inte längre ett måste att spara alla papper manuellt för att sedan lägga upp det på egen hand.

En annan fördel är att redovisningsbyrån kan hjälpa till med andra saker, som till exempel organisationen av ett kundreskontra, leverantörsreskontra eller ett lönereskontra. Ett reskontra är en databas som samlar all information om olika kunder.

Moderna redovisningsbyråer har åtkomst till ett företags bankkonto och kan se alla transaktioner. Ett kundreskontra gör det enklare att se om leverantörer eller kunder har betalat eller om löner har betalats ut. Är det rätt organiserat så är det enklare att se till att påminnelser om obetalda fakturor skickas ut och att få en översikt över obetalda fakturor. Det kan hjälpa företagets likviditet genom att korta ner tiden mellan fakturering och betalning.

Att anlita en bokföringsbyrå som arbetar på distans kan därför vara det enklare valet och det behöver inte kosta mer än att sköta bokföringen själv genom olika datorprogram. När allt sköts på distans friar det upp tid som kan läggas på andra viktiga uppgifter i företaget.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.046