23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

CH25 – stolen som aldrig går ur tiden

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

En rottingstol som först började produceras 1950. CH25 är en klassiker som aldrig blir gammal. Många möbler ser man direkt att de hör hemma i en annan tid, men inte med den här. Den tillverkas än och är lika exklusiv då som nu.

Att skapa en produkt som håller designmässigt över årtionden och som alltid är lika populär och eftertraktad, det måste vara varje möbeldesigners dröm. Carl Hansen & Son har exakt en sådan produkt i sitt stall. En produkt som är exklusiv, det gäller både de äldre stolar som säljs på auktion och de som tillverkas nya idag.

När fåtöljen designades och till slut tillverkades hade nog ingen kunnat föreställa sig att det skulle vara en klassiker över 70 år fram i tiden. CH25, som modellen heter, är en rottingfåtölj som passar i de flesta sammanhang. Ta en titt och förstå varför!

Handvävd
Om man tittar på rottingväven som utgör sitt och ryggytorna så ser man snabbt att det ligger många timmars kärleksfullt arbete bakom detta. Det är handvävt och det tar en duktig hantverkare runt 10 timmar att väva. Resultatet är dels en estetiskt tilltalande produkt, men även skön att sitta i och dessutom hållbar över tid.

Många danska klassiker
I designvärlden är dansk design internationellt erkänd. De har sedan före andra världskriget levererat flera av de stora klassiker som är hett eftertraktade idag. CH25 är en av dessa. Det handlar om att man har kunnat skapa en egen designtradition som man kombinerat med ett gediget hantverk. Man ser snabbt att det är dansk design, en strömning som spridit sig och påverkat hela Skandinavien.

Ett måste i moderna hem
Många av de produkter som kommit fram ur den danska designvågen har inspirerat tillverkare över hela världen. På stora möbelvaruhus ser man varor som är klart influerade av föregångare från Danmark. Det pågår en het debatt om det handlar om hyllningar eller kopior, oavsett vilken sida man står på i debatten så kan man inte förneka att flera av dessa varor har blivit måsten i många hem.

Den danska designen är ofta sval och minimalistisk, något som verkar vara universellt gångbart. Det finns många exempel där denna strömning har hyllats och produkterna har fått många priser och utmärkelser. Och det med rätta. Det är design som tilltalar både experterna och kännarna men även amatörerna som inte är så insatta. Det är få förunnat att lyckas med.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.391