23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Naturlig, enkel och ljus estetik på Århus campus

| Medlemsnyhet | Företag Altro Nordic AB

Århus universitetsområde är lätt att känna igen, med dess långa och gula tegelbyggnad som reser sig mellan träd, växtlighet, sjöar och stigar i den gröna parken.

Skou-byggnaden, uppkallad efter nobelpristagaren Jens-Christian Skou, är säte för Århus institut för biomedicin och har en karaktäristisk arkitektur. Arkitektföretaget CUBO Arkitekter designade projektet, vilket invigdes 2018 och vann stadens arkitekturpris 2019, med fokus på att omtolka campusets arkitektur.

Byggnaden är utformad med två, sinsemellan ojämnt lagda längder som möts i ett centralt atrium, och utanpå kortsidorna sitter en gallerformad vägg som utgörs av tegelsten. Dessutom går det glashissar hela vägen upp genom byggnaden, med utsikt över bland annat katedralen. Inomhus har fokus lagts på att minimera mängden olika material, så att en mycket enkel, ljus och naturlig atmosfär skapats genom hela byggnaden. Samtidigt har en del organiska och naturliga former i området tagits in i byggnaden.

Funktionellt och enkelt

På de sex översta våningarna har man valt att använda Altros stegsäkra golv Altro Walkway 20 / VM20, i färgen Cloud till korridorer och laboratorier. Totalt har man installerat 9000 kvadratmeter av detta stegsäkra golv, som minskar halkrisken till en på miljonen under hela golvets livstid. Bo Lautrup, partner och arkitekt på CUBO Arkitekter, berättar:

- Vi valde Altro Walkway 20 i en varm färgton med glitterstänk för att få ett homogent och fint utseende. Det var mycket viktigt att skapa en oavbruten linje som gick genom hela byggnaden. Golvet skulle kunna löpa utan avbrott och utan byte av material.

Han fortsätter:

- Altro Walkway 20 är funktionellt och enkelt, och bidrog på så sätt till att betona det naturliga och ljusa utseendet som var så viktigt att uppnå i hela byggnaden.

Slutligen har man på flera ställen använt konstverk för att skapa nya miljöer och upplevelser, både inomhus och utomhus.

Stegsäkert golv med designflexibilitet

Altro Walkway 20 är Altros populära, tåliga och 2 mm tjocka stegsäkra golv som både förebygger halkolyckor och motstår slitage under hela golvets livstid. Serien erbjuds i 42 olika färger, både ljusa och matta färger, samt dekorativa utseenden vilket ger större designflexibilitet.

Med versionen av Altro Walkway 20 som avleder statisk elektricitet, kan du minimera risken för att elektronisk utrustning ska skadas, t.ex. datorer som är känsliga för statisk elektricitet. Golvet är perfekt för laboratorier, datorutrymmen och utrymmen med mycket elektronisk utrustning.

Om Altro – www.altro.se

Altro har varit i framkant för innovationer i över 100 år. Idag samarbetar vi nära arkitekter, slutkunder, ingenjörer, konstruktörer och entreprenörer runt om i hela världen. Tack vare vår erfarenhet och kompetens kan vi hjälpa dem att förvandla vardagliga utrymmen till miljöer som kan öka välbefinnandet hos alla som använder dem.

Genom att konsekvent omsätta kreativt tänkande till praktiska, verkliga lösningar med högsta krav på säkerhet och hållbarhet, har Altro blivit synonymt med kvalitet och ett företag som sätter människors behov i främsta rummet. Det är en människocentrerad syn på design med 2 000-talets krav i fokus.

Vår bakgrund gör att vi värdesätter djärvt, modigt och nytt, och vi utmanar ständigt det som är möjligt och söker nya sätt att inspirera kunder och möta deras utmaningar. Vårt fokus ligger både på vad människor i olika sektorer behöver ha ut av ett utrymme och på mer miljövänliga material.

Vi har kontor i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Mellanöstern och vi fortsätter hängivet att utveckla tidlösa lösningar. 

Designed for possibilities. Made for people.

Medlemsnyhet

Företag
Altro Nordic AB

Flintyxegatan 4
213 76 Malmö
Sverige
Altro Nordic AB

Sänd till en kollega

0.062