23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tips när du behöver köpa padelrack

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Padel är svenskarnas nya favoritsport. Ingen kan ha missat den padel book som tagit vårt avlånga land med storm

Nya banor poppar upp dagligen runt om i landet och allt fler har börjat upptäcka denna fantastiska sport. Till padel behöver du såklart ett padelracket.

Eftersom detta är en ganska ny sport kunskapsnivån vad gäller padelrack inte så hög ännu. Därför ger vi dig här några tips och saker att tänka på när du ska köpa padelrack.

Ställ dig själv några grundläggande frågor
Börja med att ställa dig själv några grundläggande frågor när du ska köpa padelrack.

●     Hur ofta spelar jag?

●     Vad är min nivå inom pade idag och hur tror jag den kommer att vara inom kort?

●     Hur mycket vill jag lägga ner på ett rack?

●     Hur är min spelstil?

Alla dessa faktorer är viktiga för att avgöra vilken typ av rack som passar just dig bäst. Var realistisk och ärlig mot dig själv när du svarar på dessa frågor.

Form på racket - en viktig aspekt
Du kan välja att köpa ett padelracket med tre olika former. Formerna är diamantformad, droppformad eller med en rund form. Alla tre typer har sina för- och nackdelar och egentligen finns ingen som är bäst eller sämst.

Racket med en diamantform har tyngdpunkten högre upp vilket ställer högre krav på dig som spelare. Men det är lite svårare att kontrollera ett racket av denna form vilket gör att det passar dig som är mer avancerad.

Ett droppformat racket är enklare att spela med och tyngdpunkten sitter mer centralt (men inte helt i mitten) på racket - men du får samtidigt bra med kraft i slagen.

Racket med en rund form har tyngdpunkten precis i mitten och är ett bra racket för dig som är nybörjare och har precis börjat spela padel. Men även många spelare på högre nivå håller fast vid ett runt racket då det ger mer kontroll.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078