23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Intresset för att hyra båt ökar

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

När pandemin kom var det många som upptäckte nöjet med att hyra båt som ett sätt att resa. Friheten att kunna bege sig ut på havet eller sjön lockar många - speciellt som aktiviteter har varit svårare i och med smittspridningen.

Tid med vänner och familj - en av anledningarna till att man vill hyra båt
I en undersökning angav användare att det som lockade med havet till stor del var att kunna spendera tid med vänner och familj ombord. När du hyr en båt får du ett utmärkt tillfälle att umgås med dina nära och kära.

Click & Boat - båtuthyring i Europa
Click & Boat är ett företag där båtägare kan hyra ut sin båt till andra privatpersoner, Peer2peer utlåning. Det är världsledande inom båtuthyrning, med totalt 40,000 båtar i över 60 länder.

Företaget är aktiva i hela Europa men det är framförallt i Sverige som en enorm ökning i antalet båtar som hyrs ut har märkts. De lanserades på den svenska marknaden i slutet på 2020 och har därmed haft sin första högsäsong på den svenska marknaden. I början av 2021 ägde 75% av deras bokningar rum i Sverige - en betydande siffra!

Både för privata och professionella båtägare
Både privata och professionella båtägare kan gratis skapa en listning på företagets hemsida. Hyrestagaren kan sedan söka på destination, datum och båttyp och välja bland de tillgängliga båtarna.

Ägaren och hyresgästen kan komma i direkt kontakt med varandra genom deras interna meddelandesystem.

Sverige är en attraktiv destination för utländska turister
Det finns ett ökat intresse för Sverige som destination, 50% av bokningarna i Sverige under juli månad kom från internationella och icke-svensktalande hyresgäster. Sverige har alltså blivit en mycket attraktiv destination för utländska turister som vill besöka vårt avlånga land.

Vad som lockar är olika. Men vi är bortskämda i Sverige med våra underbart härliga skärgårdar som passar sig perfekt för båtturism. Vi har en väl utbyggd infrastruktur för alla typer av båtar där det finns många platser att gå iland på och intressanta platser att besöka längs kusten.

Segling - en speciell plats i svenskarnas hjärta
Det finns ett stort intresse för segling i Sverige, och det är mest populärt att hyra en segelbåt. Det är också vanligt med längre segelsemester och att vilja vara ute under en längre tid, i genomsnitt 5–8 dagar.

I jämförelse med deras globala statistik skiljer sig svenskarna från mängden då de nästan uteslutande letar efter båtar utan skeppare. Globalt sett hyrs drygt en tredjedel av alla segelbåtar ut med en skeppare.

Senaste trenden - att hyra segelbåt i Spanien
En av de senaste trenderna har varit att hyra segelbåt i Spanien. Under semestern är det många svenskar som lockas av att kunna segla från Mallorca och på så sätt upptäcka Medelhavet.

 

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078