23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Svenskarna köper byggmaterial som aldrig förr

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Renoveringsmaterial har haft en rykande efterfrågan på den svenska marknaden, under det senaste året. En orsak tros vara att många har blivit rastlösa under pandemin, och tagit tillfället i akt för att rusta upp hemmet.

Det är statistik från Renoveringsindex som visar att svenskar renoverar allt mer, och trenden har hållit i sig även under våren. Statistik visar nämligen att renoveringsintresset hos svenskar bara fortsätter att öka, och man kan se en tydlig ökning från förra året. Renoveringsindex undersöker svenskar renoveringsvanor genom att jämföra och sammanställa ROT-avdrag och SCB:s statistik som inkluderar allt från bygg, vvs, färg, och el-artiklar.

Mer tid till husliga projekt
Mer tid hemma ger mer tid och motivation till att ta tag i nya projekt, och i Sverige är det renoveringsprojektet som toppar listan. I och med att vi renoverar mer så har även efterfrågan på renoverings- och hantverkstjänster ökat, liksom bygg/renoveringsmaterial som golv, färg, tapeter och lister. Många passar på att tapetsera om eller lägga nytt golv i ett eller flera av hemmets rum, enkla renoveringar som oftast inte kostar så mycket men ger ett riktigt lyft. Vinylklickgolv har blivit väldigt populärt i svenska hem, i och med att de är lätta att installera. Även parkettgolv är ett vanligt alternativ. Fler verkar också ha insett att det inte nödvändigtvis behöver ruinera ditt bankkonto att renovera. Det finns många knep för att göra om i ditt hem, utan att det kommer att kosta skjortan. Renoverings- och ’make over’ -videor och inlägg på plattformar som YouTube och Pinterest, används flitigt som inspiration framför allt hos många unga vuxna.

Att renovera har blivit en självklarhet för manga
För väldigt många har det blivit en självklarhet att renovera hemma när något känns slitet eller omodernt. Vi lever i en tid då möjligheterna när det kommer till bygg och renovering är oändliga, och att ha fint hemma är något som allt fler prioriterar. Men vi bör dock ha miljön i åtanke när vi renoverar. Något man själv kan göra är att välja miljövänliga alternativ när man köper renoveringsmaterial. Att köpa begagnat är också smart och reducerar nyproduktionen, samtidigt som det är betydligt billigare. På samma vis bör du själv även fundera över vad du gör av gammalt material som byts ut mot nytt. När du byter ut fungerande material så se till att inte slänga det, utan istället sälja vidare eller ge bort till någon som behöver.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078