23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Arbeta som läkare i Norge - flexibelt och välbetalt

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Längtar du efter mer flexibilitet i arbetet? Drömmer du om större frihet att bestämma över dina arbetstider? Har du kompetens inom och erfarenhet av läkaryrket? Då kanske en anställning som läkare i Norge är något för dig!

Att arbeta som läkare kan vara slitsamt, med obekväma arbetstider och många oönskade administrativa uppgifter. I Norge kan du däremot erbjudas att arbeta som stafettläkare i Norge, där uppdragen är varierande och friheten kring arbetstiderna betydligt större. 

Uppdragen som finns i Norge är många, intressanta och välavlönade, och sträcker sig över hela landet. Omfattningen på specialiteterna kan vara alltifrån några veckor till flera år, där utbildningsprogram baserat på dina individuella behov och önskningar erbjuds fortlöpande.

Utifrån dina erfarenheter, din kompetens och dina önskemål kan ditt arbete alltså ges en individuell utformning och anpassning, där det enda kravet på dig är att du har en läkarlegitimation och/eller ett specialistbevis från Sverige.

Lön, skatt och sociala avgifter - inte så krångligt som det låter

Lönen för dig som läkare i Norge är hög, men varierar naturligtvis beroende på ett flertal olika faktorer. Den vanligaste och främsta bland dessa är utbildning, men också omfattningen och längden på uppdraget, samt dess geografiska läge spelar roll.

Ytterligare en positiv ekonomisk aspekt är att skatten du betalar som ny arbetande i Norge är låg. I och med att din lön ökar blir dock också skattenivån högre.

Som arbetande i Norge omfattas du normalt sett av socialförsäkringen, vilket gäller även om du bor kvar i Sverige. I vissa fall, till exempel om du bor i Sverige och också arbetar här minst 25 procent, behöver du dock ansöka om ett A1-intyg, och genom det behålla din svenska socialförsäkring trots att du även arbetar i Norge.

Låter det krångligt? Oroa dig inte. Det är inte svårt, och hjälp finns att få för dig som inte har tid eller lust att sätta dig in i det administrativa. 

Varför ska man välja att arbeta som läkare i Norge? 

En tjänst som läkare i Norge kan erbjuda dig stora fördelar när det gäller alltifrån arbetstider till lön och uppdrag. Utbudet i detta utsträckta, bergsbeklädda land är stort, och det finns därför stor möjlighet för dig med läkarlegitimation att få både spännande och varierande, men också bra avlönade uppdrag. 

När undersökningar gjorts bland anställda läkare beskrivs det hur de flexibla arbetstiderna, samt det stora inflytandet över dem, är det som är mest lockande, men också det minskade administrativa arbetet, som därför genererar mer praktiska medicinska uppdrag, är mycket uppskattat.

Om detta låter tilltalande, och du vill prova på något nytt, men ändå något du är trygg i, kanske ett läkaruppdrag i Norge vore något för dig?

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078