23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Avisera vill bevara Amazonas

| Medlemsnyhet | Företag Avisera AB

Avisera har sedan 2017 erbjudit 100% klimatneutrala förpackningar miljömärkta med ÅterBära. Nu byter företaget trädplanteringsprojekt för att bevara skog i Amazonas

Enligt FN:s nya klimatrapport är de närmaste åren helt avgörande för att undvika katastrofala klimateffekter, och insatser krävs för att den globala uppvärmningen inte ska överstiga 1,5 grader.

Förpackningsföretaget Avisera var 2017 först i Sverige med att ta fram en produktmärkning för klimatkompenserade förpackningar, trycksaker och påsar. Miljömärkningen ÅterBära är numera standard och majoriteten av Aviseras kunder ser det idag som en hygienfaktor med helt klimatneutrala förpackningslösningar.

Klimatkompenserat för tjugotusen ton koldioxid på fem år

Aviseras klimatkompensation genom bevarande av skog och plantering av träd har haft stor betydelse. Sedan lanseringen har ÅterBära blivit en allt mer populär miljömärkning och med hjälp av kunder som J.Lindeberg, Haglöfs, Nudie Jeans, Vagabond och Lyko har de idag klimatkompenserat för hela tjugotusen ton koldioxidutsläpp.

–      Vi är stolta över att kunna leda den här utvecklingen i förpackningsbranschen och ser ÅterBära som ett positivt tillskott till vårt eget och våra kunders miljöarbete, säger Rosanna Selén, Head of Sustainability på Avisera.

Att vi fem år efter lansering har klimatkompenserad för tjugotusen ton koldioxidutsläpp är ett bättre utfall än vad vi kunnat föreställa oss. Det är ett bevis för att det går snabbt att göra skillnad för miljön när man väl bestämmer sig, avslutar Selén.

Byter trädplanteringsprojekt för att bevara Amazonas och skog i östra Uruguay

Den snabba utvecklingen har fått Avisera att se sig om efter nya projekt att engagera sig i.

För att få bästa effekt på miljön kombinerar företaget nu två nya projekt som är Verra-certifierade enligt VCS-standarden (Verified Carbon Standard) och bidrar till FN’s globala hållbarhetsmål.

Klimatkompensationen äger rum i Amazonas, Brasilien samt östra Uruguay. I Amazonas verkar projektet för att skydda regnskogen och minska utsläpp genom att förebygga skövling av skog.

 I Uruguay omvandlas mark som blivit skadad av betesdjur till en skog med biologisk mångfald.  Som komplement till detta så har projektet skapat en hållbar timmerindustri i landet som är FSC-certifierad. Projektet har redan tiodubblat arbetstillfällena i området.

Läs mer på avisera.se 


 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Avisera AB

Sankt Eriksgatan 60
102 21 Stockholm
Sverige
Avisera AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063