23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bambukläder är mer hållbara och antibakteriella

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Copenhagen Bamboo har tagit fram en kollektion av underkläder som är producerade av bambu.

Detta material ger kläder som är mjuka, elastiska och antibakteriella och de har god hållbarhet. Kläderna är miljövänliga då bambu växer naturligt och snabbt samt är en hållbar planta.

”Missionen är helt enkelt att vi ska vara Nordens ledande webbutik inom bambukläder.”

Kläder i bambu är mer än miljövänligt och hållbarhet
En stor del med bambu är att alla stegen, från plantans framväxt till slutprodukten, sker miljövänligt. Det mesta är ur naturlig synvinkel och företaget jobbar även för att de ska behöva använda sig av så lite plast som möjligt.

De mjuka och välsittande kläderna har god hållbarhet, vilket gör att de kommer att användas länge av kunderna. Det är med andra ord liten risk för att kläderna bara slängs åt sidan efter kort tid, enbart för att köpa nytt. Bambukläder är framtagna för att kunderna ska behålla dem länge.

Det sägs att bambu har en inbyggd temperaturkontroll. Med det menas att de textilier som är producerade av bambu har väldigt god absorberingsförmåga och fukt kommer inte lika lätt i kontakt med ens hud. När det blir varmt i kläderna, så andas materialet och kyler ned. Vid kyligare klimat så dras det in varm luft i klädernas fibrer och huden blir därmed varmare.

Copenhagen Bamboo arbetar för miljön i flera steg
Företagets arbete utgår alltid ur en miljövänlig synvinkel. Produktionen och materialen till kläderna sker på ett naturligt sätt och efter bearbetning används inga kemikalier. På så vis blir plaggen även mer allergivänliga. Utöver dessa miljövänliga faktorer, så använder de sig av plast så lite som möjligt, exempelvis så sänds alla deras paket ut i brunt papper. 

Genom att använda sig av bambuplantan kan de förse plaggen med mycket god hållbarhet och de blir mer allergivänliga. Det används inga kemikalier under tiden plantan växer och plantan är inte beroende av bevattning. Dessutom växer den snabbt, i genomsnitt 30 cm per dygn. Tack vare detta så kan man skörda plantan ofta, utan att behöva plantera om den. Dessutom sprids plantan av sig själv.

Ett sätt för företaget att nå sitt mål, att vara Nordens ledande webbutik inom bambukläder, är genom samarbetet med JBS of Denmark. Detta företag inriktar sig också på bambukläder och de är noga med att kvalitén alltid ska vara på hög nivå.

Andra ingredienser Copenhagen Bamboo vill ta med in i sin framtid är att deras kläder kommer vara 100% ekologiska. Att det inte kommer behövas några som helst bekämpningsmedel och under produktionen kommer det inte heller användas några kemikalier. 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063