23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Överväganden vid inköp av klimatvänliga e-handelsförpackning

| Medlemsnyhet | Företag Scanlux Packaging A/S

I den här artikeln tar vi en titt i spåkulan. Vi ger dig fem trendprognoser som kommer att forma den globala marknaden för e-handelsemballage under de kommande åren.

#1 E-handeln är (fortsatt) i explosiv utveckling
Har du handlat på nätet under de senaste månaderna? Det har du, om man ska tro på statistiken över näthandel. Fler och fler företag väljer att hoppa på e-handelsvagnen. Under 2019 nådde den globala e-handeln en total omsättning på 3.53 biljoner amerikanska dollar. En siffra som förutspås stiga till 6,54 biljoner dollar redan 2022. Nästan en fördubbling på bara några få år.

Detta bör också ses i ljuset av konsumenternas förändrade köpbeteende. I en tid av lockdowns och utomhusförbud väljer fler människor att handla på nätet i stället för i fysiska butiker. Företagen följer naturligtvis med, både när det gäller försäljning via marknadsplatser som Amazon och direkt från detaljhandeln till konsumenten.

Å ena sidan gynnar e-handelns framväxt företagen, men å andra sidan skapar det också utmaningar när det gäller emballage. Förväntningarna på emballageproduktionen ökar. Konsumenterna ställer högre krav på emballagematerial och funktionalitet. Fokus ligger på kvalitet, miljö och användarupplevelse redan från beställning online till leverans och uppackning.

#2 Miljövänliga emballage är vägen till konsumenternas hjärtan – och plånböcker

Vi ser idag ett stort fokus på hållbarhet. Konsumenterna blir alltmer miljömedvetna och de tar hänsyn till hållbarhet när de handlar. Konsumenterna söker aktivt efter hållbara alternativ i sin vardag. Produktemballage är inget undantag.z

#3 Emballage som extraordinär upplevelse
Den tredje trenden på listan gäller konsumenternas förväntningar på dina emballage. Emballage är inte längre bara en praktisk sak. Egenskaper som hållbarhet och skydd är fortsatt viktiga, men konsumenterna förväntar sig också att emballaget ska vara en riktig upplevelse. Närmare bestämt, en bra och till och med extraordinär upplevelse.

Läs resten av artikeln här och få konkreta tips på vad du bör tänka på när du ska köpa klimatvänliga och hållbara förpackningar.

Om Scanlux Packaging
Scanlux Packaging har från starten 1988 satsat på kvalitet och hållbarhet i valet av material till emballage. Med huvudkontor i Fredensborg, Danmark, fungerar Scanlux Packaging som partner för ett antal stora europeiska detaljhandelskedjor. Företaget erbjuder faciliteter och kompetens inom design, lager och distribution. Scanlux Packaging har genom åren erhållit flera miljöcertifieringar. Dessa certifikat är välkända och garanterar att de föreskrivna standarderna uppfylls och kontrolleras.

Med expertis i bagaget
Med tusentals kunder i hela Europa har Scanlux Packaging uppnått en solid expertis inom e-handelsemballage, påsar och inslagning. Därutöver erbjuder vi ett omfattande sortiment av presentpapper, askar, band, vinförpackningar med tillbehör som tillsammans kan utgöra en sammanhängande emballagelösning för Sveriges detaljhandlare och webshoppar.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Scanlux Packaging A/S

Kungstorget 8, 252 78 Helsingborg
252 78 Helsingborg
Sverige
Scanlux Packaging A/S

Sänd till en kollega

0.079