23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

GRÄNSHANDELN går mot en rekord sommar

På väg in i tredje kvartal kan man nu konstatera att gränshandlaren är tillbaka i Strömstad, norra Bohuslän 13 minuter från norska gränsen.

Från gränspassagen vid Svinesund och 13 minuters bilväg ligger Strömstad Shoppingcenter som växt från en galleria till att idag vara ett fullvärdigt shoppingcenter för många shoppingsugna besökare. Efter årets två första kvartal kan man med glädje konstatera att centret går mot rekordsiffror med både omsättning och besök från rekordåret 2019 (SCB Norge).

Osäkerheten om norska kunden sätter sig i bilen och kommer över gränsen är därmed passé. För andra kvartalet gick besökssiffrorna upp +21% mot samma period 2019. Från norska DNB rapporten för kortförbrukningen Maj i år ser man dock ett minskat antal av besökare men snittkunden var densamma, dvs de handlar för lika mycket. Strömstad kan återigen bevisa att vara den perfekta platsen för dig som vill etablera sig vid gränsen. Ur ett investeringsperspektiv har Strömstad Shoppingcenter alla de förutsättningar som krävs för en lyckad etablering. Närheten till konsument intensiva områden på andra sidan gränsen och en stark lokal marknad i Strömstad med omnejd har fått många verksamheter att mångdubbla sin omsättning.

För tredje kvartal har man nu stora förhoppningar om rekordsiffror. Förutom de höjda dagligvaror priserna i Norge som får glada norrmän över gränsen kommer också de svenska turisterna till gränskommunen. Storsatsningar med nya bostadsrätter och nyrekryteringar med ett omställningskontor efter pandemin gör att många trots tunga år ser ljust på framtiden.
"Fortsätter denna fina utveckling går vi mot en rekordsommar med både besök och omsättning. Ett bra och tydligt tecken på att gränshandeln är tillbaka och de 9 miljarder som faktiskt vårt område omsätter är inte långt borta."
– Mia Danielsson centerchef Strömstad Shoppingcenter

Vill du veta mer om dina möjligheter för etablering vid gränsen?  Läs mer här!

Remix Consulting A/S
Henrik Ibsens gate 28
0255 Oslo
Oslo
Norge

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.046