23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Styr upp kundupplevelsen med ett designsystem

Designsystem är komponenter och designelement som sätts ihop för att skapa en enhetlig digital produkt. Designsystem är fördelaktiga för företag som utvecklar produkter för handel då konsumenter idag kräver användarvänlighet och tydliga gränssnitt.

Bilden ovan visar exempel på komponenter som kan finnas med i ett design system.

Kontinuitet, effektivitet, skalbarhet, samarbete och framtidssäkring är de generella fördelarna med att använda ett designsystem.

Vidare finns det ett flertal andra fördelar med att utgå från ett system när ni tar fram desig för er digitala produkt.

 Designsystem kan hjälpa till att skapa en enhetlig visuell identitet för en digital produkt genom att tillhandahålla standardiserade komponenter och designelement. Detta kan öka användarupplevelsen genom att skapa en intuitiv och konsekvent användarupplevelse. Dessutom kan designsystem bidra till ökad effektivitet genom att minska tiden och kostnaden för att utveckla nya produkter.

Skalbarheten hos ett designsystem innebär att det kan anpassas till olika plattformar och enheter, vilket är särskilt viktigt i dagens mångfald av teknik och enheter. Ett väl utvecklat designsystem kan också hjälpa till att öka samarbetet mellan olika team och avdelningar genom att skapa en gemensam plattform och förståelse för designprinciper.

Ett designsystem kan också bidra till att framtidssäkra en produkt genom att möjliggöra enklare uppdateringar och anpassningar i takt med att användarbehoven och teknologin förändras. Slutligen kan ett designsystem hjälpa till att minska den kognitiva belastningen på användare genom att skapa en mer intuitiv och konsekvent användarupplevelse.

I en tid när digitala produkter blir alltmer viktiga för företag och konsumenter, är designsystem en viktig del av en framgångsrik produktutveckling. Genom att använda ett designsystem kan företag öka användarupplevelsen, minska kostnaden och tiden för utveckling, och säkerställa att deras produkter är framtidssäkrade och skalbara.

Vill du läsa mer om designsytem kan du läsa en längre artikel här:

Designsystem: Skapa konsekvens och effektivitet i din organisation

Wish You Were Here
Kung Borres väg 32 b
423 71 Säve
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5592718844

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.062