23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Konecranes presenterar SMARTON®-kranens nya high-tech egenskaper

| Medlemsnyhet | Företag Konecranes AB

Konecranes SMARTON® är en traverskran konstruerad för krävande processer, montering och underhåll. Konecranes har nu ytterligare utvecklat SMARTON-kranen.

Uppdateringarnas huvudfokus har varit på att förbättra användargränssnittet för kranförare, kundernas servicetekniker och ledning.

Den nya SMARTON-kranen inkluderar t.ex. en surfplatta vilken tar användaren till en ny nivå. Den gör kranstyrningen enklare och mera produktiv eftersom föraren får kran- och processrelaterad information direkt till surfplattan och kan justera kranen. Valfria kameravyer är också tillgängliga för säkrare och effektivare lasthantering. SMARTON-surfplattan är trådlöst uppkopplad till kranens kontrollsystem och erbjuder servicepersonalen avancerad data om kranens skick i realtid.

“SMARTON-kranen innehåller Smart Features-egenskaper och TRUCONNECT® Fjärrövervakningstjänster för att förbättra säkerheten och produktiviteten i kundens lyftprocesser”, säger produktchef Tero Jaakkola. “Genom SMARTON är det nu ännu lättare att skräddarsy lösningar för kunder som vill dra nytta av den senaste teknologin och som har säkerhet och ägandeskapets totalkostnader som en del av sitt DNA. Med en flaggskeppsprodukt som SMARTON, vill vi säkra att de kunder som behöver avancerad teknologi i sin verksamhet får det.”

Konecranes har sedan 2009 sålt SMARTON-kranar i 48 länder. Kranen används främst inom pappers- och bilindustrin, energi och stålindustrin, samt i tillverkningsindustrin och gruvor. Eftersom kundernas behov märkbart varierar mellan olika industrier och olika platser, finns det ett klart behov av en produkt som anpassar sig till dessa olika krav.

Förutom flexibilitet i design, testning och tillverkning, erbjuder SMARTON-kranens nya kontrollsystem och mjukvaruarkitektur också förbättrad drift och enklare underhåll. Tack vare den standardiserade arkitekturen är automationen, fjärrtjänsterna och användargränssnittet skalbara och därmed lämpliga för allt från små monteringskranar till tunga, krävande processkranar.

Det nya mjukvaruarkitekturen vann de facto i mars det Finska Automationssällskapets Automationspris 2015. Priset erhölls för utvecklingen av ny, harmoniserad automationsarkitektur för lyftutrustning i eran av Industriellt Internet.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Konecranes AB

Kabelvägen 11
291 21 Kristianstad
Sverige
Konecranes AB

Sänd till en kollega

0.079