23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Konecranes nästa generationens Agilon hämtar komponenterna tryggt till rätt plats

| Medlemsnyhet | Företag Konecranes AB

Konecranes presenterar nästa generationens Agilon materialhanteringslösning på KunnossapitoForum 2015 mässan i Tammerfors, Finland.

Agilon finns nu att fås med ett transportrör som länkar olika moduler till att bli en heltäckande logistiklösning. Transaktionskapaciteten förbättras ytterligare genom användningen av flera robotar som plockar de valda delarna och för dem direkt till servicepunkterna.

Det patenterade Agilon-systemet, som vunnit många pris, är ett exempel på Industriellt Internet som hjälper till att förbättra effektiviteten och säkerheten i industriella företag. Systemet består av en nätportal, servicepunkter, ett hyllsystem och en eller flera robotar som rör sig inuti hyllsystemet. Agilon har tills nu huvudsakligen sålts i Finland, men systemet kommer gradvis även att erbjudas på andra marknader.

Det nya Agilon använder ett transportrör som länkar alla moduler i hyllsystemet – ett nätverk som kan bestå av många hyllor på olika stället, t.o.m. på olika våningar. Systemet kan användas för lagring och hantering av tusentals olika komponenter, och genom en nätuppkoppling ger systemet realtidsinformation om komponenternas lagerförteckning. Ett användargränssnitt berättar om delarnas tillgänglighet och visar en bild av den del som behövs.

“Agilon-systemet har förändrat användningen av utrymme i fabriker och sättet av arbeta på fabriksgolvet. Istället för att söka och flytta saker, kan arbetarna nu använda sin tid bättre och koncentrera sig på att vara mera produktiva”, säger Tapani Tilus, Konecranes direktör för Agilon-verksamheten.

Agilon kan hantera komponenter på upp till 25 kg och hämtar dem behändigt till användarens servicepunkter. Systemet säljs med ett heltäckande serviceavtal som inkluderar mjukvara, fjärrstöd, underhåll, reservdelar och en option för att ytterligare expandera modulsystemet.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Konecranes AB

Kabelvägen 11
291 21 Kristianstad
Sverige
Konecranes AB

Sänd till en kollega

0.093