23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

E-handelstrender att hålla koll på under 2023

Allt fler företag väljer att öka sin digitala närvaro. Worldline har samlat några e-handelstrender som kommer att prägla 2023 – ett år där konsumenter är i fokus och digitala lösningar förblir viktiga.

Den digitala handeln har blomstrat de senaste åren, men 2022 var året som tvingade både konsumenter och handlare att dra ned på kostnaderna. Samtidigt sker stora framsteg inom digitala lösningar, inte minst inom betalningar där allt fler företag väljer att öka sin digitala närvaro. Worldline har samlat några e-handelstrender som kommer att prägla 2023 – ett år där konsumenter är i fokus och digitala lösningar förblir viktiga.


Omni-betallösning allt vanligare
Dagens konsumenter förväntar sig att själva kunna bestämma över sin kundresa, oavsett om det handlar om fysisk butik, via datorn eller mobilen. Enligt siffror från Google börjar 85 procent av konsumenterna handla via en kanal, men slutför sitt köp i en annan kanal. Detta medför att allt fler företag väljer att uppgradera till en betallösning med stöd för omni, vilket ger kunden en sömlös betalupplevelse över olika plattformar, kanaler och enheter. Betalföretaget Worldline har undersökt sin kunddata och sett att antalet företag som valt en betallösning med omnistöd under 2022 har ökat med 153 procent på bara 10 månader. Mycket tyder på att tillväxten väntas fortsätta. 

 Kom kunden närmre med personalisering
Vägen till konsumenternas hjärtan blir allt svårare med ökad konkurrens, men genom att skapa en personlig kundupplevelse kan du komma dem närmare. Genom att analysera och ta vara på din kunddata kan du förstå dina kunders beteenden och på så sätt möta deras behov bättre. Kunddatan kan i sin tur användas för att nå ut med personaliserade budskap i exempelvis mejlutskick, pushnotiser, annonser och produktrekommendationer. Med hjälp av quiz och AI-teknik kan företag även låta kunden skräddarsy sin egen produkt, tjänst eller upplevelse, vilket kan öka kundnöjdheten och påverka försäljningen positivt. 

Fler betalar med mobilen
Vi befinner oss i en omställningsfas där fysiska betalkort fasas ut till förmån för virtuella betalkort i våra telefoner, exempelvis Apple Pay och Google Pay. Samma utveckling ser vi inom e-handeln där den största andelen e-handelstrafik kommer från våra mobiltelefoner idag – och inte datorer eller surfplattor som tidigare. Då allt fler konsumenter genomför hela köpet via mobilen, från research till betalning, blir det allt viktigare för e-handlare att erbjuda en mobilanpassad e-handel med en checkout-lösning som tillhandahåller konsumenterna varierade betalsätt, så som kortbetalning, faktura och Swish.

 Hållbarhet är här för att stanna
Idag värderar konsumenter hållbarhet högre än någonsin tidigare, särskilt den yngre generationen Gen Z som idag utgör 40 procent av alla konsumenter. Det finns en ökad vilja att stötta företag som aktivt jobbar med hållbara metoder, till exempel användning av lokala och ekologiska råvaror, klimatkompenserad frakt, återvinningsbara förpackningar, välgörenhet och rättvis handel. En annan trend som ökar i popularitet är att handla begagnat online, då nästan 1 av 4 e-handelskonsumenter har köpt något begagnat på nätet den senaste månaden, enligt Postnord.

Mänsklig kontakt i digital form 
I en värld där fler handlar på nätet är det viktigt att inte glömma bort konsumenternas behov av service. Förr i tiden när endast fysiska butiker fanns var konsumenter vana vid att alltid ha personal tillgänglig som snabbt kunde guida dem genom köpet. I den digitala världen kan en livechatt fungera som en virtuell förlängning av den så viktiga mänskliga kontakten. Den möjliggör att du kan möta dina kunder i det mest kritiska stadiet av köpprocessen och därmed öka konverteringsgraden.

Sänk tröskeln med friktionsfria returer
En snabb och enkel returpolicy kan fungera som en av de största skillnaderna för e-handelsvarumärken idag, eftersom många onlineköpare anser att en enkel returprocess är en viktig avgörande faktor för att göra återkommande köp. Ju yngre konsumenterna är, desto mer benägna är de att göra returer. Trenden ”köp för att prova hemma” är en växande utmaning för e-handlare när det gäller lager- och logistikkostnader, men eftersom returer är en oundviklig del av e-handeln gynnas företag oftast av att ha en tydlig och smidig returpolicy.

Säkra framtidens betallösningar hos Worldline
I takt med att e-handeln utvecklas, ökar även konsumenternas efterfrågan på smidiga betalningar. Betalföretaget Worldline erbjuder trygga, snabba och moderna betallösningar för butik och e-handel. De hjälper företag, oavsett storlek och behov, att hitta rätt betallösning för deras verksamhet. Gör som över 50 000 andra svenska företag och uppgradera din betallösning hos Worldline. Läs mer här.

 

 Om Worldline
Worldline är en global ledare inom betalningsbranschen och teknikpartner till återförsäljare, banker och inlösare. Worldline sysselsätter 18 000 anställda i mer än 40 länder och erbjuder kunderna hållbara, pålitliga och innovativa tillväxtlösningar. Företagets servicetjänster inkluderar kommersiell inlösen (fysisk och online), säker hantering av betalningstransaktioner och en rad olika digitala tjänster. 2021 omsatte Worldline nästan 4 miljarder Euro. Läs mer på worldline.com

Källor: Worldline, Google, Postnord, Forbes.

Worldline
Götgatan 74
118 26 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5569686651

Kontaktperson

CBO

Sänd till en kollega

0.078