23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Att korttidshyra betalterminaler

Har du en mässa på gång eller en möjlighet att sälja dina produkter under en begränsad tid i en pop up-butik? Kanske har du ett tillfälligt högt tryck i din butik, restaurang eller salong och behöver hyra in fler kortterminaler för att maximera försäljningen?

Oavsett dina anledningar är det smidigt att korttidshyra terminaler via Worldline. Här berättar vi hur det fungerar, för vem det passar och vilka fördelar det finns med att tillfälligt hyra in betalterminaler.

Varför korttidshyra terminaler?
Traditionell hyra av kortterminaler brukar oftast beställas enligt kontrakt på minst 12 månader. Under den här tiden betalar du en månadsavgift för hyran av terminalerna, samt en transaktionsavgift. Om du inte har ett permanent behov av kortterminaler, utan endast behöver hyra under en begränsad tid är korttidshyra en utmärkt lösning. Då slipper du binda upp dig på långa kontrakt och endast betala för den period du faktiskt tänker använda terminalerna.

Det kan även vara fördelaktigt att hyra in kortterminaler under kort tid om du precis har startat upp din butik och vill testa verksamheten i några månader.


Maximera din försäljning
Det är inte bara vid tillfällig försäljning som extra terminaler kan vara användbart, utan även under hektiska säljperioder som komplement till den befintliga terminalflottan. Din butik, restaurang, hotell eller salong kanske står inför en period då fler kunder än normalt väntas, exempelvis vid en lansering, Black Friday, mellandagsrea eller annan säljhögtid. För att undvika lång köbildning vid dessa tillfällen kan extra kortterminaler vara en smidig lösning som maximerar försäljningen och ökar kundnöjdheten.

Kom igång inom 24 timmar
Det går snabbt och smidigt att korttidshyra kortterminaler via Worldline. Du får en snabb on-boarding, oftast redan inom ett dygn. Du kan välja mellan stationära och trådlösa kortterminaler. Kanske har du enbart stationära kortterminaler i nuläget, men önskar att hyra in några trådlösa kortterminaler under kortare period? I startkitet för korttidshyra ingår även två kvittorullar, kablar och SIM-kort (vid val av trådlös terminal).

Om du inte redan har ett inlösenavtal kan du enkelt skaffa det via Worldline. För att som företag kunna ta emot betalningar behöver du både betallösning (kortterminaler eller online checkout) och inlösenavtal. Med Worldlines inlösenavtal kan du ta emot kortbetalningar från Visa, Mastercard, JCB, UPI, Discovers och Diners, det vill säga världens största kortnätverk. Det finns även en möjlighet att lägga till American Express i inlösenavtalet.

Hos Worldline får du snabb utbetalning nästa bankdag och du får dessutom tillgång till vår Merchant Portal, en digital portal som visar statistik över dina transaktioner. På så sätt kan du enkelt rapportera och analysera ditt försäljningsresultat.


10 exempel på tillfällen för korttidshyra av terminaler

  • Event
  • Mässor
  • Festivaler
  • Utställningar
  • Konferenser
  • Marknader
  • Välgörenhetstillställningar
  • Pop up-butiker
  • Säljhögtider
  • Lanseringar

 

Vill du veta mer om korttidshyra av betalterminaler hos Worldline? Läs mer här

Worldline
Götgatan 74
118 26 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5569686651

Kontaktperson

CBO

Sänd till en kollega

0.047