23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Så kan vi möta morgondagens konsumenter

Som digitala infödingar har Gen Z en unik relation till teknik som präglar hur de handlar och betalar för produkter och tjänster. Hur väl företag lyckas anpassa sig kan avgöra deras relevans och framgång på marknaden framöver.

Generation Z (Gen Z), den del av befolkningen född mellan 1996–2015, har till skillnad från generationerna före dem växt upp i en digitaliserad och uppkopplad värld. Det påverkar i hög grad hur de kommunicerar, samlar information och väljer att betala.

Gen Z använder flera olika kanaler
Medan den äldre generationen, millenials, i större utsträckning helhjärtat tagit till sig onlineshopping så handlar Gen Z gärna i fysiska butiker, men det utesluter inte den digitala upplevelsen.

- Snarare än att återgå till det traditionella sättet att handla på har det skett en fusion, där den yngre generationen tar med sig den digitala upplevelsen in i den fysiska. De kan exempelvis börja handla via en kanal för att sedan slutföra sitt köp i en annan, inte sällan på plats i butiken, säger Viveca Samuelsson, Nordenchef på Worldline.

Då Gen Z i dag utgör en fjärdedel av alla konsumenter* har de en stor påverkanskraft på marknadsefterfrågan och som trendsättare. Konsumentbeteenden som Viveca tar upp ställer allt högre krav på såväl butiker som e-handlare att erbjudare ett bredare spektrum av enhets- och plattformsöverskridande lösningar, en så kallad omniupplevelse, för att attrahera konsumenter.

Betallösningar spelar en avgörande roll
För att möta framtida konsumenters krav kommer företag att behöva satsa mer på den holistiska shoppingupplevelsen, där smidiga betallösningar och leveransalternativ kommer bli allt viktigare.

I takt med e-handels tillväxt har även efterfrågan på digitala betalningar och onlinelösningar i fysiska butiker ökat. Det är allt vanligare med självutcheckning som komplement till vanliga kassor, vilket ökar kundnöjdheten och produktiviteten hos personalen.

– Som kund hos Worldline kan du som handlare ge framtidens generation den snabba, flexibla och mobilanpassade upplevelse som de eftersträvar när de handlar i butik och online. Våra kortterminaler och e-handelsfönster är utrustade med att hantera kort och faktura, såväl som Swish, säger Viveca Samuelsson.

Med ett ökat intresse för en variation av betalsätt kommer företag som erbjuder konsumenter flera olika alternativ, som samverkar med varandra i ett sömlöst flöde, kunna vinna marknadsandelar över konkurrenter.


Källa: McKinsey

Worldline
Götgatan 74
118 26 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5569686651

Kontaktperson

CBO

Sänd till en kollega

0.047