23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

För Wibe Group var ett affärssystem i molnet en självklarhet

I det anrika företaget Wibes historia har uppfinningsrikedom och förmåga att anpassa sig till omvärlden alltid varit närvarande och är idag del av företagets DNA. När ett nytt affärssystem skulle upphandlas var ett krav att systemet skulle gå att anpassas till verksamheten, ett annat krav var att det skulle vara molnbaserat. Varför då?

Wibe Group hade tidigare SAP som sitt affärssystem men när de blev ett fristående bolag ville de byta ut det. De tittade på flera olika ERP system. Det som gjorde att valet föll på Jeeves ERP var WMS-lösningen (Warehouse Management System) som var viktig för Wibe, även ICT-lösningen (Intercompany Transaction) och multibolagshanteringen vägde tungt i valet.

Tiden var knapp men Jeeves ERP var det system som erbjöd den funktionalitet som var viktigast och med tanke på att det finns så mycket funktionaliet i standard förstod Wibe att det mesta av det de löste i SAP skulle gå att lösa i Jeeves. 

Molnet då? 

- Vi hade även som krav att vi ville ha vårt nästa affärssystem i molnet och där hade Jeeves sin Jeeves ERP Cloud lösning. Vi vill inte drifta systemet och ser fördelar i att slippa ha det teknikkunnandet i huset. Vi ser också fördelar med att få uppgraderingar och versionsuppdateringar löpande på ett annat sätt via molnet. Dessutom är det mycket säkrare, berättar Mats Johansson hos Wibe i en intervju för vår blogg. 

Läs hela intervjun med Wibe här och ta del av deras spännande resa mot nytt affärssystem

Jeeves Information Systems AB
Kungsgatan 44
111 35 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563434215

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031