23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Automatisering spar 15 heltidsanställda hos Otto Olsen

När man bestämt sig för att kunna erbjuda marknadens största sortiment av industriprodukter och dessutom ha snabba leveranser och service i världsklass gäller det att ha ordning på sina interna processer och säkerställa att de är så optimerade som möjligt.

Otto Olsen i Norge är ett handels - och tillverkningsföretag som levererar tekniska produkter till industri och handel. Det kan vara allt från tätningar och tekniskt gummi till olika transmissionsprodukter, gjutna och bearbetade produkter i plast, cellplast, speciella smörjmedel, slangar och andra tekniska industriprodukter. De producerar ungefär 20 procent själva och resten köper de in från olika leverantörer runt om i Europa.

En viktig kugge i maskineriet är Jeeves ERP som tar hand om order, inköp, ekonomi samt lagerhantering. Till det har de kopplat en WMS-lösning samt ett helautomatiserat lager. 

- Vi har lagt mycket tid och energi på att automatisera vårt lager, vi använder en lösning där lådor med produkter staplas på varandra i ett stort rutnät. Ovanpå allt åker robotar och flyttar om lådorna på mest effektiva sätt och ser till att rätt produkt kommer ned till stationerna där våra medarbetare står och tar emot produkterna. Det här har gjort att vi är mycket mer effektiva och vi sparar även lageryta när produkterna staplas på varandra, tidigare sprang medarbetarna runt och plockade varor men det här har inneburit att vi har sparat 15 heltidsanställda, berättar företagets vd Kjetil Høgbakken i en intervju för Jeeves blogg. 

Just digitalisering och automatisering är något man jobbar mycket med hos Otto Olsen. Vill du inspireras och få tips på hur du kan bli bättre på att automatisera din verksamhet? Då ska du läsa vidare i bloggen där du får flera matnyttiga tips från Kjetil. 

Läs hela intervjun med Otto Olsen här

Jeeves Information Systems AB
Kungsgatan 44
111 35 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563434215

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047