23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tänk dig en man i en Carpe Diem-t-shirt som kastar sin mobiltelefon i soporna.

En symbolisk handling i en tid av rasande AI-utveckling, där bild, text och till och med film skapas med enkla kommandon. Innehållsproduktion har aldrig varit enklare, men till priset av viss kontroll. Men är inte den sparade tiden värd det?

För att illustrera teknikutvecklingens hastighet visar artikeln bilder genererade med samma prompt* i olika versioner av Midjourney**. Från version 1 (november 2021) till version 6 (december 2023) ser vi en enorm förbättring i realism och detaljrikedom.

*En prompt är en kort textfras som beskriver bilden du vill skapa. Den kan vara detaljerad eller vag, och du kan använda olika stilar och språk för att påverka resultatet.

**Midjourney är en AI-baserad bildgenerator som kan skapa fotorealistiska bilder utifrån prompter. Med andra ord kan du beskriva din vision med ord, och Midjourney förvandlar den till en bild.

Prompten som används i detta experiment är: a man with a t-shirt that has the text “carpe diem” is dropping his mobile phone in a trash can

Utvecklingen går onekligen framåt och framtida versioner kan hantera problem med användarvänlighet och kontroll. Bilder kommer att genereras i allt större utsträckning och bli svårare att skilja från traditionella bilder. Hur kan vi dra nytta av denna nya teknik?

Wish You Were Here och AI i vardagen

Wish You Were Here är en digital byrå som dagligen använder AI i sitt arbete. Vi ser AI som ett kraftfullt verktyg för att skapa innovativa och effektiva lösningar för våra kunder. Vi använder AI för att:

  • Generera idéer och koncept: AI kan hjälpa oss att brainstorma nya idéer och skapa koncept som är både kreativa och relevanta för våra kunder.
  • Skapa innehåll: AI kan användas för att skapa text, bilder och video på ett effektivt och tidsbesparande sätt.
  • Analysera data: AI kan hjälpa oss att analysera data och få insikter som kan användas för att förbättra våra kunders produkter och tjänster.

Vi tror att AI har potential att revolutionera många branscher, inklusive vår egen. Vi är glada över att vara en del av denna utveckling och ser fram emot att se hur AI kan användas för att skapa en bättre framtid.

Kontakta mig gärna på LinkedIn om du vill prata AI.
/Jonas

Wish You Were Here
Kung Borres väg 32 b
423 71 Säve
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5592718844

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031