23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Retail Technology möter Katrine Lee Larsen

Inför Retail Technology 29-30 maj på Kistamässan i Stockholm tar vi tempen på Katrine Lee Larsen, grundaren av Copenhagen Cartel, fast besluten att minska mängden plast i världens hav. Sedan starten 2019 har Copenhagen Cartel följt en målsättning att utmana traditionella konsumtions- och produktionsmönster. Läs hela intervjun här och säkra din kostnadsfria mässbiljett

Möt Katrine Lee Larsen: Driver Förändring mot Renare Hav med Copenhagen Cartel

Start-upen fick allmänhetens uppmärksamhet när den fick finansiering av Christian Arnstedt i den danska versionen av TV-programmet Lejonens Höhle. Sedan 2023 förvärvades de av anrika danska modehuset Magasin du Nord.

Copenhagen Cartels uppdrag är att skapa ett varumärke som bidrar till att minska avfallet på planeten, särskilt i haven.  Deras lösning? Att ta bort plastavfall som förorenar haven och använda det för att skapa kläder såsom sim- och sportkläder. Genom att utmana de traditionella sätten att producera och konsumera mode vill Copenhagen Cartel lätta på trycket mot vår planet, särskilt mot haven.

“Vi använder hållbara och innovativa fibrer, material och produktionsmetoder. "

Det gör det möjligt för oss att producera hållbara, högkvalitativa produkter som varar länge och bokstavligen rensar haven från plastavfall.”

“Vi tror verkligen på att sätta människor och planeten före vinst – och påverkan före ära,” förklarar Katrine Lee Larsen. 

 

Hon fortsätter:

“Vi lever och andas för att befria haven från plastavfall. Det är på dagordningen i allt vi gör, både som ett varumärke och som människor som lever och uppfyller uppdraget för Copenhagen Cartel; att bidra till att hålla haven friska – för oss själva, för er och för kommande generationer.”

I den tidigaste fasen av Copenhagen Cartels utveckling möttes Katrine Lee Larsen av en oväntad syn: mängder av plastavfall som flöt runt i Balis vatten när hon bodde och arbetade där år 2016. Denna syn lämnade ett starkt intryck på henne och hon visste att åtgärder måste vidtas.

“Den verkliga omfattningen av plastförorening i haven är häpnadsväckande. När vi insåg att haven är hem för miljontals ton plastavfall som bara flyter runt och hotar själva existensen av livet under vattnet visste vi att åtgärder behövde vidtas. Och idén om Copenhagen Cartel föddes.”

Att vara en startup innebär att övervinna utmaningar varje dag, säger Lee Larsen. “Det känns ofta som att du behöver lära dig ett nytt “språk” varje vecka. Därför måste du vara en person som älskar en bra utmaning, som drivs av nyfikenhet och en lust att lära.”

Copenhagen Cartel har genomgått prövningar och umbäranden för att nå dit de är idag. “Vi har upplevt och överlevt Covid-19, försenade produktioner och leveranser, avvisningar och kassaflödesproblem. Men det är en del av resan och vi lär oss, blir bättre och klokare från varje utmaning vi står inför.”

En sak Katrine Lee Larsen önskar att hon hade vetat innan hon startade projektet är att “du är inte ensam! Det finns så många utmaningar, nya områden, aldrig avslutande att-göra-listor, och du har inte svaren på allt. Jag lärde mig att så många kompetenta och erfarna människor faktiskt vill stödja, hjälpa och guida start-up-miljön. Du behöver bara fråga.”

För nya startups ger Lee Larsen följande råd: “Ha ett tydligt syfte. Det är din kompass, din vägledning. Det är anledningen till varför du går upp på morgonen. Följ din egen väg och utmana de traditionella sätten. Var högljudd där andra är tysta. Omge dig med likasinnade människor som delar ditt syfte och värderingar.”

Jag ser fram emot att komma på Retail Tech och berätta om min resa och mina lärdomar samt lyssna in alla hållbarhetssamtalen! 

 

Retail Technology arrangeras 29-30 maj på Kistamässan i Stockholm. Mötesplatsen är helt kostnadsfri för dig som besökare. 

Anmäl dig kostnadsfritt här

Nordic Live Expo AB
F O Petersons gata 28
421 31 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5592028285

Kontaktperson

JB
Jennifer Björk
jb@liveexpo.se

Sänd till en kollega

0.095