23948sdkhjf

BHG Group vinstvarnar

Koncernen, där bland annat Nordic Nest, Trademax och Chilli ingår, spår utmanade första kvartal och väntas redovisa rejäl rörelseförlust.

BHG Group, en e-handlare inom bygg- och heminredningsprodukter, spår ett justerat rörelseresultat (justerat ebit) på -70 till -105 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Osäkerheten är hög då mars historiskt står för en signifikant del av ebit i första kvartalet", skriver bolaget i pressmeddelandet på morgonen den 21 mars.

”Mars är inte slut ännu men som vi nämnde i rapporten för fjärde kvartalet 2022 förväntade vi oss att 2023 skulle bli utmanande, speciellt under första halvåret. Sedan dess har marknaden varit svagare än förväntat, med svag efterfrågan och stora lager som sätter press på priser och lönsamhet.Vi har fortsatt fullt fokus på att minska såväl kostnader som lager. Vår likviditet är fortsatt stark”, säger BHG Groups vd Gustaf Öhrn. Delårsrapporten för första kvartalet väntas offentliggöras den 27 april.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125