23948sdkhjf

Mathem köper snabba konkurrenten – satsar på Mathem Express

Krisdrabbade Kavall köps av Mathem som driver verksamheten i Stockholm vidare under varumärket Mathem Express. I samband med affären säkras även nytt kapital för Mathem.

Kavalls affärsidé har varit snabba leveranser under 10 minuter. I april förra året tog bolaget in 155 miljoner i nytt kapital, men redan några månader senare kom de första tecknen på att det då snabbväxande bolaget hade allvarliga ekonomiska problem och nu i mars kom uppgifter om att Kavall var i riskzonen för konkurs.

Nu räddas verksamheten av Mathem som förvärvar 100 procent av aktierna i Kavall. 

– Det känns väldigt kul och spännande att Kavall nu blir en del av Mathem, som med sitt starka varumärke och väletablerade operativa verksamhet ger fantastiska förutsättningar framåt. Vi har båda sett den starka efterfrågan som finns för snabba leveranser, och ser fram emot att se hur vi kan utveckla den här affären framgångsrikt ihop genom Mathem Express, säger John Tengberg, vd på Kavall.

Mathem pausade nyligen sin egen utrullning av snabba leverander. Genom affären kan e-handlaren återuppta satsningen och epandera sin befintliga verksamhet för snabba leveranser i huvudstaden. Affären innebär samtidigt att Kavalls verksamhet i Göteborg och Malmö försvinner, noterar Breakit.

– Snabba leveranser är idag en naturlig del av stadsbilden, men det finns ett naturligt behov av en konsolidering på marknaden. Vi har varit imponerade av Kavalls utveckling och vad de lyckats bygga på kort tid, och ser stor potential i deras verksamhet i Stockholm. Med den här affären vässar vi vårt kunderbjudande än mer på en växande marknad, säger Johan Lagercrantz, CEO på Mathem.

I samband med affären säkras även kapital från Kavalls fyra största ägare Bonnier Ventures, Inbox Capital, Nicoya och VNV Global i Mathems kommande finansieringsrunda. Där ligger fokus på den fortsatta utvecklingen av den nya automatiserade logistikanläggningen i Larsboda,  Stockholm, som togs i drift i slutet av förra året. 

Mathem, som till 16,5 procent ägs av Axfood, kommer även att driva vidare Kavalls dark stores i Stockholm. Även butikerna kommer på sikt att drivas under varumärket Mathem Express.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078