23948sdkhjf

Plantagen ger sig in i stekhet bransch – vill vara relevanta året om

Den 30 mars lanserar Plantagen djursortiment med olika typer av tillbehör till hund och katt online och i fem svenska butiker. I sortimentet finns kvalitetsfoder från  fem etablerade varumärken, Royal Canin, Eukanuba, Hills, Purina och Carnilove, som kedjan sedan tidigare har samarbete med i Norge där Plantagen  sedan flera år tillbaka saluför produkter till husdjur. 

 Marknaden för produkter till hund och katt blev stekhet under pandemin och Plantagen vill lyfta in ett starkt sortiment för att också parera dalar i försäljningen under vinterhalvåret.

– Det känns som helt rätt läge att utöka vårt erbjudande med ett djursortiment, vi vet sedan innan att många av våra kunder har hund eller katt. Vi inleder med ett lanseringserbjudande med 20 procent på hela djursortimentet, säger Malin Eld, kategorichef på Plantagen.

Sortimentet kan initialt köpas online och i fem utvalda butiker;  Plantagen i Malmö, Barkarby, Jönköping, Kungsbacka och Frescati i Stockholm.

– Vi kan konstatera från vår norska marknad att djurfoder har en någorlunda jämn försäljningskurva vilket passar oss bra då vi gärna vill vara relevanta de delar av året som normalt är lågsäsong för oss, säger Malin Eld.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109