23948sdkhjf

Hit flyttar Urban Outfitters

Tredje butikslokalen i Stockholm för det amerikanska kedjekonceptet som gjorde entré i Sverige 2006 och som byter läge till sommaren.

Urban Outfitters öppnar butik om 800 kvadratmeter på Sergelgatan i Stockholms city till sommaren. Därmed lämnar aktören lokalen om två våningar på Regeringsgatan där konceptet huserat sedan sommaren 2017.

 Aktören tillträder lokalen den 1 april. Enligt fastighetsägaren Vasakronan är lejonparten av lokalerna på den uppgraderade gatan, Sveriges första riktiga gågata invigd 1959, uthyrda. 

– Sergelgatan ligger i Stockholms bästa kommunikationsläge och ungefär 250 000 människor passerar gatan varje vecka. Bara i Hötorgshusen jobbar tusentals människor. Det är för alla de människorna vi utvecklar stråket och det tycker jag vi har lyckats bra med, säger Jan-Erik Hellman, chef investeringar och projekt.

Projektet med att återställa gatan till sin forna glans har omfattat renovering och ombyggnation av lokaler i gatuplan och underliggande plan kopplade till Vasakronans fyra fastigheter Hötorgshus 1, 2, 3 och 4. 

Urban Outfitters har, med ett kortare avbrott 2017, funnits i Stockholms butiksflora sedan 2006 då butiken på Biblioteksgatan öppnade. Den butiken stängde tidigt 2017 för att göra plats åt dagens hyresgäst Eataly. 

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nästa svenska Apple Store ska öppna i april 2024
Laitis fortsätter söderut
Stänger efter snart 60 år: ”Jag orkar inte längre”
Ny Julabutik i före detta padelhall
Stronger byter vd – ”spännande tid att ta över”
Nova växlar upp – ny barn- och babykedja öppnar första butiken

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109