23948sdkhjf

Na-kd plockar in 20 miljoner euro och grundaren lämnar styrelsen

För att nå lönsamhet under 2023 har modebolaget Na-kd genomfört en finansieringsrunda. När rundan stängde hade bolaget plockat in 20 miljoner euro.

Pengarna ska användas till att finansiera ett så kallat transformationsprogram som lanserades under det andra kvartalet 2022. Programmet lanserades efter några tuffa pandemiår för att hjälpa företaget att snabbt nå lönsamhet.

Bland finansiärerna märks den franska fonden Quadrille och alla större aktieägare, inklusive Northzone, Neudi & Co, eEquity och Partech. Amerikanska Triple Point deltog också i rundan med equity samt en lånefacilitet.

– Kapitalresningen är ytterligare ett uppnått delmål i vår framgångsrika transformation av bolaget och naturligtvis ett styrkebesked i det rådande marknadsläget. Sedan augusti förra året är vi lönsamma i vår kärnverksamhet online och sedan årsskiftet även i vår B2B-affär. Vi är fortsatt positiva till att vi kommer att nå lönsamhet på helårsbasis i år, säger Na-kds vd Oscar von Konow.

Samtidigt lämnar grundaren Jarno Vanhatapio styrelsen som kommer att förstärkas med externa ledamöter.

– Timingen att kliva av styrelsen nu är rätt både för mig och för bolaget. Ledningen, som har varit med mig i princip från start, har bevisat att de kan transformera affären till lönsamhet enligt plan och att de har en stark vision framåt. Jag är stolt att mitt grundrecept om vad Na-kd är och står för är djupt rotat i bolagets dna, säger Jarno Vanhatapio som själv också varit med och investerat i rundan.

– Vi tackar Jarno för hans hårda arbete med Na-kd genom åren. Styrelsen och huvudägarna är mycket nöjda med omställningsarbetet som Oscar och hans team har implementerat för att nå lönsam tillväxt, säger Jan Löning, styrelseordförande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Från Sköllersta till Europa för 30-åriga Nitton93
Efter 17 år – säljer modebutiken och flyttar till Mallorca
Nytt index för Lek- och Babybranschen
Gamestop sparkar sin vd – aktien störtdök
Nytt flaggskepp till Oslo: ”Äntligen till huvudstaden”
Clas Ohlson ska spara ytterligare 100 miljoner
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078