23948sdkhjf

Nya fastighetsbolagets ambition: Bli ledande inom lågprishandel

Ledningen i Prisma har lång erfarenhet av att utveckla lågpris- och dagligvaruhandel. Willysbutiker ingår i fastighetsportföljen som uppges vara värderad till 5,6 miljarder kronor. 

Fastighetsbolaget Prisma Properties har bildats sedan Alma Property Partners gått ihop med Mässing Properties, CT Development och P&E Fastighetspartner. Det nya bolagets fokus ska enligt ett pressmeddelande vara inriktat på lågprishandel. Ambitionen uppges vara att bli Nordens ledande fastighetsutvecklare.

– Det här är början på en spännande tillväxtresa. Ledningen i Prisma består av personer med lång erfarenhet från fastighetsbranschen och utveckling av lågpris- och dagligvaruhandel. Med god efterfrågan inom våra segment och starka relationer med ledande hyresgäster är vi rätt positionerade att ta Prisma till nästa nivå, säger vd Fredrik Mässing i ett pressmeddelande.

Det nuvarande fastighetsbeståndet består av 106 fastigheter, som enligt bolaget främst finns i Sverige och Danmark. Bland hyresgästerna finns bland annat Willys och Dollarstore.

– Lågprishandel är det snabbast växande segmentet inom svensk detaljhandel, och ett av de minst konjunkturkänsliga. Vi ser därför att det är ett bra läge att ta nästa steg genom att ställa Prisma Properties på egna ben för att ge hyresgäster i dessa branscher ett ännu starkare erbjudande, säger Simon de Chateau, styrelseordförande för Prisma, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063