23948sdkhjf

Nividas i konkurs – nytt kapital räckte inte

2022 blev inte vad man hoppats på. Det förklarar det svenska glasögonvarumärket Nividas som går i konkurs trots flera försök att skjuta in nytt kapital.

Fram till torsdagen gick det inte längre. Det skriver Dagens Industri som var först med att skriva om nyheten. Då lämnade Nividas in sin konkursansökan i Stockholms tingsrätt.

– Jag har inte hunnit sätta mig in i bakgrunden till att företaget är på obestånd, men har förstått att man haft en sämre utveckling än vad man hade hoppats på under 2022 med ett sämre resultat än väntat, säger konkursförvaltaren Nils Åberg till Dagens Industri.

Nividas startade som en uppstickare 2014 med ambitionen att ”göra något annorlunda i en ganska konventionell bransch”.

Med egendesignade kollektioner av ”schyssta och prisvärda glasögon” etablerade företaget en omfattande e-handel samt fem fysiska butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Företaget grundades av trion Axel Jacobsson, Sebastian Pruszynski och Maja Kölqvist, men ägarlistan har på senare år snarare dominerats av kända finansprofiler. Den största ägaren, portföljförvaltaren Patrik Brummer, äger drygt 26 procent av aktierna.

Enligt tidningen, som granskat handlingar från Bolagsverket, har ägarna skjutit till kapital ett flertal gånger för att rädda bolaget. Under senhösten sköt bland annat Patrik Brummer till 12,4 miljoner kronor i olika omgångar, skriver Dagens Industri.

Nils Åberg uppges dock vara hoppfull om att hitta en ny ägare för hela eller delar av verksamheten.

Under senaste redovisade räkenskapsåret 2021 redovisade Nividas en omsättning på 27,4 miljoner kronor. Då hade företaget 29 anställda.

Dagens Handel har sökt Patrik Brummer för en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111