23948sdkhjf

Snart invigs nya Ikea Kållered – kika in bakom kulisserna

Efter omfattande planering och nybyggnation invigs snart Ikeas nya 42 000 kvadratmeter stora varuhus i Kållered längs E6:ans södra infart till Göteborg.

Med 150 inlånade medarbetare från koncernens andra svenska varuhus är verksamheten febril inför invigningen den 25 maj. Varor ska packas upp och prismärkas, rum ska inredas och det ska säkerställas att varuhuset uppfyller alla de krav som Ikea ställer på sina varuhus.

– Det känns fantastiskt att få öppna ett helt nytt varuhus, fyllt med inspirerande lösningar, och kunna ge våra kunder en helt ny köpupplevelse. Vi är så taggade och hoppas på folkfest under hela öppningshelgen, säger Anna Bryngelsson, varuhuschef på Ikea Kållered.

Det nya varuhuset är 12 000 kvadratmeter större än närmaste grannen gamla Ikea Kållered som varit öppet i 51 år.

Vid en hastig titt utmärker sig inte den nya byggnaden så mycket på utsidan från andra varuhus i möbelkedjan.

Men bakom kulisserna märks en ny planlösning med bredare mittgång och flera butiker i butiken som besökaren enkelt kan förflytta sig emellan.

Här finns även en mötesplats i ett öppet och ljust atrium och företagskunder är välkomna att mötas på en avskild plats utanför entrén.

Som i andra varuhus har enheten i Kållered en stor restaurang med plats för 650 gäster samt en större bistro och kafé mitt i varuhuset.

För barnfamiljer erbjuds dessutom ett nytt Småland där de kan lämna sina minsta.

Koncernens satsning på hållbarhet fortsätter med bergvärme och solceller på taket vilket gör Ikea Kållered till kedjans mest effektiva svenska varuhus. Tanken är, hävdar Ikea, att det ska producera mer el än det själv förbrukar.

Betalningslösningar som erbjuds är desamma som i koncernens övriga varuhus, det vill säga självskanning via Ikea-appen och expresskassor.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062